Özbek kültürünün vazgeçilmez yemeği olan Özbek pilavının sırlarıyla tanışın. Tereyağlı, etli ve havuçlu bu eşsiz lezzeti adım adım evinizde hazırlayın ve damakları şenlendirin...

ÖZBEK PİLAVI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1 adet havuç
1 adet soğan
2 su bardağı pirinç
1 baş sarımsak
250 gram kuşbaşı et
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

ÖZBEK PİLAVI TARİFİNİN PÜF NOKTASI
Pirinçleri pişirme öncesinde ılık suda bekletmek istemezseniz kavurarak da pilavı hazırlayabilirsiniz.

ÖZBEK PİLAVI TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ
Özbek pilavını domates salçası ilavesiyle hazırlayanlar olsa da orijinal Özbek reçetelerde salça yer almamaktadır.Kabuğunu ayıkladığınız çiğ badem, dolmalık fıstık ve kuru üzüme arzuya göre pilavda yer verebilirsiniz.

ÖZBEK PİLAVI TARİFİ NASIL YAPILIR?
Pirinci bir kaba alın ve üzerine oda sıcaklığında su ilave ederek bekletin. Eti yağ koymadan düdüklü tencerenize alın,suyunu salıp çektikten sonrada hizasını geçmeyecek şekilde su ekleyerek yaklaşık yarım saat bir ön pişirme yapın.

Pişen etleri  pilav tencerenize alın üstüne yağları ekleyin ve kısık ateşte kavurun.

Ardından soğanı ilave edin ve birkaç dakika daha kavurun.

Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları

Havucunuzu kibrit çöpü şeklinde keserek etlerin üstüne ekleyin ve havuçlarla da birlikte 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.

Önceden ıslatmış olduğunuz pirinçleri iyice süzerek tencerenize alın ve kavurun.

Hizasını bir parmak geçecek kadar kaynar su  ekleyin,tuzunu ekleyin. Bir baş sarımsağı enlemesine olacak şekilde kesin ve tencerenizin tam ortasına koyarak pilavınızı pişmeye bırakın.

Suyunu çekip göz göz olana kadar kapağını açmayın. Suyunu çeken pilavın altını sonuna kadar kısarak demlenmeye bırakın. Taze çekilmiş karabiber ekleyerek servis yapın. Afiyet olsun.