Türk mutfağının vazgeçilmezi poğaça, evde pastane kalitesinde nasıl yapılır? İşte puf puf kabaran poğaça tarifi ve püf noktaları
PASTANE POĞAÇASI TARİFİ
MALZEMELER
3.5 su bardağı un
1 paket margarin
2/3 su bardağı süt
3 adet yumurta
1/4 su bardağı toz şeker
30 gram yaş maya
1.5 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Sütün 50 gram kadarını ve toz şekerin tamamını yaş mayayı aktifleştirmek için iyice eriyene kadar çırpın.
Un ve tuzu karıştırın. Bu karışıma margarini küp küp bölerek ekleyin. Homojen olarak karışına kadar yoğurun.
Yumurta, mayalı süt karışımı ve sütün kalan kısmını hamura ekleyip yeniden yoğurun.
Hamuru küçük parçalara bölün ve soğuk fırına atın.
Poğaçaları 200 derecelik fırında 30 dakika pişirin.