Mahlep aromasıyla damaklarda iz bırakan poğaça tarifimizle tanışmaya hazır mısınız? Hem uzun süre taze kalan hem de enfes!
MAHLEPLİ POĞAÇA TARİFİ:
MALZEMELER
1 büyük çay bardağı süt
1 büyük çay bardağı su
1 büyük çay bardağı sıvı yağ
1 tepeleme tatlı kaşığı mahlep
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi için;
Beyaz peynir
Maydanoz
Üzerine
Yumurta sarısı
Susam
Çörek otu
YAPILIŞI
Süt ve suyu karıştırarak ılık olana kadar ocağa alın.
Daha sonra içine toz şeker, tuz ve kuru maya ilave edip köpürene kadar karıştırın.
Ocağın alını hemen kapatarak, derin bir kabın içerisine aktarın. Üzerine sıvı yağ, mahlep, tuzu ekleyerek güzelce karıştırın.
Bu karışımın üzerine unu azar azar ekleyerek yoğurun.
Hazırlanan hamuru yarım saat kadar bekletin.
Bekletilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalara alıp içerisine iç malzemelerden koyarak yuvarlayın.
Yağlanmış fırın tepsisine güzelce dizip, üzerine yumurta sarını sürün.
En son çörek otu ve susam serperek 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Pişen poğaçaları sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...