Dereotlu poğaçanın kıyırlık sırrını çözmeye hazır mısınız? Ev yapımı bu efsane tarifle, kendi mutfağınızda pastane kalitesinde poğaçalar yapabileceksiniz. Hadi, malzemeleri hazırlayın ve bu lezzet yolculuğuna başlayın!
Kendi mutfağınızda pastane tadında poğaça yapmanın hayalini mi kuruyorsunuz? İşte, dereotlu poğaça yapmanın püf noktalarını içeren bu tarif tam size göre! Her adımıyla mükemmel lezzeti garanti eden bu tarifi kaçırmayın.
Siz de evde kolayca yapabileceğiniz, ağızda dağılan muhteşem bir poğaça tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Dereotlu poğaçanın kıyırlığının sırrını bu tarifte keşfedin ve mutfakta yaratıcılığınızı konuşturun.
Dereotlu Poğaça Tarifi
Malzemeler
1 bağ dereotu
200 gram tereyağı
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
4,5 su bardağı un
İçi için:
2 dilim beyaz peynir
Maydanoz
Üzeri için;
1 yumurtanın sarısı
Susam
Çörek otu
Dereotlu Poğaça Tarifi
Öncelikle resimlerle anlattığım gibi unumuzu eliyoruz ,tezgaha ortasına çukur oluşturup oda ısısında olan yağımızı ,sıvı yağ ,yoğurt ,yumurtanın 2 si tam 1 inin sarısı üzeri için ayrılacak şekilde ekliyoruz.
Dere otunu saplarından ayırıp doğruyoruz.
Una ,şeker ,kabartma tozları, karbonat ,tuz eklenecek ortadaki malzemeleri elimizle yavaşça yediriyoruz.
Sonra unumuzdan yavaş bir şekilde alarak tezgahta 3 dakika yoğuruyoruz.
Elimizle bezeler yapıp iç harcı için beyaz peynir ve maydanozu karıştırıyoruz.
Poğaçaların içine iç harcını ekleyip üzerine yumurta sarısı, çörek otu ve susam serpiyoruz.
160 derece de önceden ısınmış fırında üstü altı kızarana kadar pişiriyoruz.
İşte karşınızda, adım adım anlatılan bu muhteşem dereotlu poğaça tarifi ile mutfakta gerçek bir lezzet şöleni yaratma vakti geldi. Bu tarif sayesinde, hem ailenize hem de misafirlerinize sunabileceğiniz, pastane kalitesinde poğaçalar hazırlayabilirsiniz. Deneyin ve bu benzersiz lezzetin tadını çıkarın! Afiyet olsun!