Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan patatesli gül böreği, misafirlerinize sunabileceğiniz harika bir alternatiftir. Bu böreği yapmak için sadece 30 dakikanız yeterli. İşte patatesli gül böreği yapmanın en kolay yolu.
 

İşte pratik ve lezzetli patatesli gül böreği tarifi:

Malzemeler:

- 6 adet yufka
- 3 adet haşlanmış patates
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Bu akşam MasterChef'te kim ödülün sahibi oldu? İşte Kadınbudu Köfte yarışının galibi Bu akşam MasterChef'te kim ödülün sahibi oldu? İşte Kadınbudu Köfte yarışının galibi

1. İlk olarak haşlanmış patatesleri rendeleyin veya ezin. Soğanı da ince şekilde doğrayın.
2. Bir tencereye sıvı yağı ekleyin ve soğanı ekleyip kavurun.
3. Soğanlar pembeleştikten sonra rendelenmiş patatesleri ekleyin ve karıştırın.
4. Patateslerin üzerine tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber ekleyin. Karışımı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
5. Daha sonra bir yufkayı düz bir zemine serin ve üzerine sütü fırça yardımıyla sürün.
6. Sütü sürdüğünüz yufkanın üzerine diğer bir yufkayı serin.
7. Ardından patatesli harçtan yufkanın geniş kısmına yayın. Harcın her tarafına eşit miktarda dağıldığından emin olun.
8. Yufkayı üzerine katlayarak rulo şeklinde sarın. Şimdi ruloyu yavaşça kesin, yaklaşık 5 cm kalınlığında dilimler elde edeceksiniz.
9. Dilimleri bir fırın tepsisine veya borcama dizin.
10. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve dilimleri tepsinin içine dizin.
11. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
12. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin veya üzeri güzelce kızarana kadar bekleyin.
13. Fırından çıkardığınız böreği sıcak olarak servis edebilirsiniz.