TMMOB Mimarlar Odası Çorum Temsilciliği, Geleneksel Mimarlar Balosu'nu Çorum'da büyük bir coşkuyla kutladı. Temsilcilik Başkanı Pınar Karakurt ve yönetim kurulu üyeleri Buğrahan Kaynak, Rüveyda Kılıç, Güntülü Nur Fuçular, Melek Gizem Ünal ve Yasin Zorlu önderliğinde düzenlenen balo, meslektaşlar arasında birlik ve beraberliği pekiştiren bir etkinlik oldu.

Balo kapsamında, oda tarafından düzenlenen etkinliklere sponsor olarak katkı sağlayan Mimarlar Yasin Zorlu, Abdullah Şentürk ve Göksel Taşkaya'ya teşekkür plaketi takdim edildi. Plaketler, Mimarlar Odası Çorum Temsilciliği'nin düzenlediği tüm etkinliklere katkıları nedeniyle Başkan Pınar Karakurt tarafından verildi.

Karakurt, yaptığı konuşmada, mimarlık mesleğinin sadece bir iş değil, aynı zamanda insan, yaşam ve sanatla iç içe olan bir meslek olduğunu belirtti.
Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA) tarafından 1985 yılından bu yana her yıl Ekim ayının ilk Pazartesi günü kutlanan Dünya Mimarlık Günü, bu yıl da Çorum Mimarlar Odası tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Mimarlık Haftası’nın ilk etkinliği olan Mimarlar Balosu, 9 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirildi ve yoğun katılımla kutlandı. Etkinlikte, "Sürdürülebilir Bir Gelecek, Sağlıklı ve Güvenli Bir Çevrede Yaşam Hakkı İçin Mimarlık!" sloganının ve mimarlık mesleğinin önemi bir kez daha vurgulandı.

Bu yıl UIA tarafından belirlenen tema olan “Katılımcı Kentsel Tasarımda Gelecek Nesillerin Yetkilendirilmesi” çerçevesinde, Çorum Mimarlar Odası genç mimarlara yönelik özel etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Ekim ayı boyunca devam edecek Mimarlık Günü etkinlikleri kapsamında, genç mimarların mimarlık mesleğine olan katılımını teşvik etmek ve mimarlık mesleğinin heyecanını canlı tutmak amacıyla ödüllü 6 mimarın katılımıyla gerçekleştirilecek söyleşiler ve teknik geziler planlanıyor.

M60T tankının kabulü tamamlandı M60T tankının kabulü tamamlandı

Başkan Pınar Karakurt, tüm mimarların Dünya Mimarlık Günü'nü kutlayarak, mesleklerinin insanlık tarihi boyunca sanat, bilim ve emeğin harmanlandığı, yaşamın ve insanın merkezde olduğu önemli bir alan olduğunu vurguladı. Karakurt, mimarlığın sadece fiziksel yapılar inşa etmenin ötesinde, topluma değer katan, estetik ve işlevselliği buluşturan bir sanat dalı olduğunu ifade etti.

Kaynak: Hacı Odabaş