Ev yapımı pişi tarifiyle tanışmaya hazır mısınız? Yumuşacık hamuru ve çıtır çıtır dışıyla, herkesin sevdiği bu lezzeti evinizde kolayca yapabilirsiniz.
Pişi, kahvaltıların yıldızı olmaya aday! Bu basit ve leziz tarif ile evde çıtır çıtır pişiler yapmanın keyfini çıkarın.
Pazar sabahlarının kurtarıcısı pişi, artık evde yapımıyla sofralarınıza konuk oluyor. İşte adım adım leziz pişi yapımı…
PİŞİ TARİFİ
MALZEMELER
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sıvı yağ
PİŞİ NASIL YAPILIR?
Un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
Sütü, yumurtayı ve sıvı yağı ekleyin ve karıştırın.
Hamuru yumuşak bir kıvam alana kadar yoğurmaya devam edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın.
Kızgın yağda kızartın.
Pişiler kızardıktan sonra kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını alın.
Sıcak olarak servis yapın.
Artık evde pişi yapmanın ne kadar kolay ve keyifli olduğunu biliyorsunuz. Bu basit adımlarla, her kahvaltıyı bir bayrama çevirebilir, aileniz ve sevdiklerinizle birlikte çıtır çıtır, lezzet dolu anlar yaşayabilirsiniz. Pişilerinizi dilediğiniz malzemelerle süsleyerek kendi lezzet yaratıcılığınızı da konuşturmayı unutmayın. Afiyet olsun!