Yemek

Pizza tutkunlarına özel tarif: Evde kolay Sucuklu Pizza nasıl yapılır?

İncecik hamuruyla, nefis sucuklarıyla unutulmaz bir pizza deneyimine hazır mısınız? İnce hamuru, kızarmış sucukları ve enfes sosuyla dillere destan bir sucuklu pizza tarifi...

Abone Ol

Evde kolayca yapabileceğiniz sucuklu pizza tarifiyle tanışın! İncecik hamurun üzerinde mis gibi sucukların birleşimiyle harika bir lezzete hazır olun.

Restoran kalitesinde bir pizza yapmayı kim istemez ki? İtalyan mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan pizzayı evde yapmak artık çok kolay! İşte sucuklu pizza tarifi ve pizzayı mükemmel hale getirecek ipuçları

SUCUKLU PİZZA TARİFİ:

MALZEMELER

İki buçuk su bardağı un
1 su bardağı ılık su
Yarım tatlı kaşığı maya
Yarım tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz

Sosu için;

2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı acı sos
1 yemek kaşığı ılık su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik

Üzeri için;

250 gram rendelenmiş mozzarella peyniri
200 gram sucuk

YAPILIŞI

Bir kabın içinde ılık su, maya ve  toz şekeri bir kabın içinde karıştırın. Daha sonra içine unu tuzu ve zeytinyağını ekleyerek yoğurmaya devam edin. Oluşan hamuru oda sıcaklığında 30 dakika bekleterek mayalanması bekleyin. 

Sosu için; sos malzemelerini bir kabın içinde tamamen özdeşleşinceye kadar karıştırın. Mayalanması biten hamurları iki bezeye ayırın ve yuvarlak şekilde açın. Açılan hamurların üzerine sosu sürün. Rendelenmiş kaşarları hamurların üzerine eşit bir şekilde serpin. 

Son olarak sucukları düzenli bir şekilde pizzanın üzerine yerleştirin. 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin. 

Afiyet olsun...

PİZZA YAPMANIN PÜF NOKTALARI

Ev tipi fırında tek seferde sadece bir pizza pişirebilirsiniz. Fırının ısısını mümkün olduğunca yüksek tutmanız gerektiği için, tek seferde birden çok pizza, ısının düşmesine neden olacaktır.
Pizzaya aşırı malzeme koymayın. İki üç malzeme yeterlidir. Bütün pizzaların domates sosu olması gerekmez. 
Bir diğer püf noktası da pizzayı fırının üst tarafına mümkün olduğunca yakın pişirmek ve aşırı malzeme kullanmamak.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }