Çıtır çıtır 10 katlı katmer poğaça tarifiyle tanışın! Kolay ve lezzetli bu tarifle, çay saatleriniz daha keyifli geçecek.
Çay saatlerinize lezzet katacak, 10 katlı katmer poğaça tarifimizi denediniz mi? İç harcı ve tereyağı ile enfes bir lezzet
10 Katlı Katmer Poğaça Tarifi
Malzemeler
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Aldığı kadarı ile un
İç harcı için;
Peynir
Lor
Patates (isteğe göre değişir ben patates koydum)
Arası için;
Tereyağ
10 Katlı Katmer Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Süt, maya ve şeker ön maya yapılır 15 dk.
Tuz, yumurta ve yağ çarpılır.
Un ilave edilir yumuşak bir hamur elde edilir 30 dk mayalanmaya bırakılır.
Hamur 10 eşit parçaya bölünür beze yapılır.
Tatlı tabağı genişliğinde açılır ve aralarına tereyağ sürülür en üst katına tereyağ sürülmez 15 dk dolapta dinlendirilir.
İç harcı için; patateslerin kabuklarını soydum robotta rendeleyin hafif kavurdum karabiber, tuz ve kırmızı biber koydum (kaşar peynir de ilave edilirse daha güzel olur)
Daha sonra yuvarlak bir şekilde hamur açılır elif böreği gibi hamur 24 eşit parçaya bölünür.
İçerisine iç malzemesini koyup sarılır 15dk tepsi mayası yapılır.
Üzerine yumurta sarısı sürülür 180 derecelik fırında 30 dk kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.