Ev yapımı yoğurtlu kek, hem pratik hem de lezzetli bir alternatif sunuyor. Bu rehberde, mükemmel yoğurtlu keki nasıl yapabileceğinizi adım adım anlatıyoruz.
Yoğurt, keklerinize muhteşem bir yumuşaklık ve ıslaklık katar. Bu tarifle, mükemmel yoğurtlu keki nasıl yapacağınızı öğrenebilirsiniz. İşte sizin için hazırladığımız detaylı tarif!
Yoğurtlu kek yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Bu basit adımlarla, herkesin beğeneceği mükemmel bir yoğurtlu kek yapabilirsiniz.
YOĞURTLU KEK MALZEMELERİ
3-3.5 su bardağı un
3 adet yumurta
1 paket vanilya
1 su bardağı yoğurt (sulu kıvamda)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
Pudra şekeri
Meyve parçaları (isteğe göre)
YOĞURTLU KEK TARİFİ
Yumurtaları kırdığınız kabın içine toz şeker ekleyin. Mikser ile karıştırın. Ardından vanilya, sıvı yağ ve yoğurdu ilave edin. Karıştırma işlemine devam edin. Sonrasında kabartma tuzunu da ekleyip unu azar azar ilave edin. Bu esnada çırpmayı unutmayın.
Kek kalıbını unlayıp yağlayın. Hazırlanan harcı kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında keki 30-40 dakika kadar pişirin. Kek piştiğinde soğumaya bırakın. Soğuduğu zaman üzerine pudra şekeri ve meyve parçaları ilave edebilirsiniz.
Artık yoğurtlu kek yapmanın tüm sırlarına vakıfsınız. Bu tarifle, evinizde kolayca ve zahmetsizce enfes kekler yapabilir, sevdiklerinizle birlikte bu lezzeti tadabilirsiniz. Öyleyse, ne duruyorsunuz? Malzemelerinizi hazırlayın ve bu harika tarifi deneyin. Afiyet olsun!