2 saatte lokanta usulü mor lahana turşusu yapmaya ne dersiniz? Mor lahana turşusu tarifimiz ile evde harika lezzetler yaratın.

Mor lahana turşusunun sırrını merak ediyor musunuz? İşte size en kolay ve lezzetli yöntem! Sadece 2 saat bekletmeniz yeterli! Bu tarifi uygulayın, bağışıklığınızı güçlendirin!
 

Mor Lahana Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

Yarın mor lahana
3 tatlı kaşığı tuz
1, 5 limonun suyu
Yarım çay bardağı sirke

Mor Lahana Turşusu Tarifi

Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli

Yarım mor lahanayı alın uzunlamasına 5- 6 yerinden uç kısma kadar kesin.
Şimdi doğrayın. Lahanayı çok küçük de değil çok büyük de olmasın.
Şimdi bir süzgece koyup güzelce yıkayın biraz suyu süzülsün.
Derin bir yoğurma kabına alın lahanaları.
Üzerine tuzu atın ve iyice yoğurun 3 4 dakika yoğurun.
Limon suyu ve sirkeyide ilave edip iyice karıştırın ve kavanoza koyup altta kalan suyu da üstüne ilave edip kapağını kapatın.
Buzdolabına kaldırıp istediğiniz zaman hatta akşama yemeğin yanına çıkarıp yiyebilirsiniz.
Sevenler hemen yapmaya başlasın.

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri