Ev yapımı tatlıların sıcaklığını ve samimiyetini arayanlar için portakallı revani, mükemmel bir seçenek. Adım adım bu kolay tarifle, misafirlerinizi şaşırtın.
Portakallı revani, irmik ve portakalın mükemmel uyumuyla sofralarınızın baş tacı olacak. Bu tarifi deneyin ve tatlı sofralarınıza yeni bir soluk getirin.
Kış mevsiminin vazgeçilmez meyvesi portakalı, sevilen tatlı revani ile birleştirdik. İşte, adım adım portakallı revani yapımının püf noktaları.
Portakallı Revani Tatlısı Tarifi
Malzemeler
2 yumurta
1 yarım çay bardağı şeker
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ (Toplamda yine bu ölçüyü geçmeyecek şekilde biraz tereyağı eritip konulursa daha çok lezzetlendirdiğini düşünüyorum)
2 adet portakalın kabuğu ve suyu (Portakalların suyu az ise portakal sayısı artırılabilir.)
5-6 ceviz içi
1 su bardağı un
1 adet vanilya şekeri
1 adet kabartma tozu
Şerbeti için:
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Portakallı Revani Tatlısı Tarifi
İlk önce bir tencereye su ve şekeri ekleyerek, kaynadıktan sonra 10 dk daha kaynatıp limon suyu ilave edip şerbeti hazırlayın ve soğumaya bırakın.
Yumurtaları şeker ile köpük olana kadar çırpın.
Ardından un, kabartma tozu, şekerli vanilin hariç herşeyi ilave edin ve devamlı çırpın.
Son olarak un, kabartma tozu ve şekerli vanilini ekleyin ve çırpın.
Küçük boy borcama/tepsiye sıvı yağ sürün ve revaniyi borcama aktarın.
Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede güzelce kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkardıktan 3-4 dakika sonra portakalın suyunu sıkıp revaninin üstüne dökün.
Revani portakal suyunu çektikten sonra soğuk olan şerbeti sıcak tatlıya dökün.
3-4 saat sonra servis edin.
Portakallı Revani, her lokmasında portakalın ferahlatıcı tadını hissedeceğiniz, sofralarınızı süsleyecek bir tatlı. Yukarıdaki tarif ve başlıklarla, tatlı yapımını daha eğlenceli ve lezzetli hale getirebilir, sevdiklerinizle paylaşarak kış günlerinizi şenlendirebilirsiniz. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin keyfini çıkarın.