Pastane lezzetini evde yaşamaya ne dersiniz? İşte size pamuk gibi poğaça tarifi...

Malzemeler:

·         1 su bardağı ılık süt

·         1 yemek kaşığı toz şeker

·         1 paket yaş maya

MasterChef Madımak Çorbası tarifi | Madımak Çorbası nasıl yapılır, hangi yöreye ait? MasterChef Madımak Çorbası tarifi | Madımak Çorbası nasıl yapılır, hangi yöreye ait?

·         1 çay bardağı sıvı yağ

·         2 adet yumurta

·         1 tatlı kaşığı tuz

·         Aldığı kadar un

İç harcı için:

·         100 gram beyaz peynir

·         1 tutam maydanoz

·         1 adet yumurta sarısı

·         1 yemek kaşığı susam

Yapılışı:

1.    Ilık sütün içine şekeri ve mayayı ekleyip mayanın aktifleşmesini bekleyin.

2.    Mayanın aktifleşmesi için 5-10 dakika bekleyin.

3.    Aktifleşen mayaya sıvı yağ, yumurta ve tuzu ekleyip karıştırın.

4.    Azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.

5.    Hamuru 15-20 dakika yoğurun.

6.    Hamuru 10 eşit parçaya bölün.

7.    Her bir parçayı bezelere ayırın.

8.    Bezeleri elinizle açıp içine beyaz peynir ve maydanoz koyun.

9.    Poğaçaları dilediğiniz gibi şekillendirin.

10. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin.

11. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.

Püf noktaları:

·         Hamuru yoğurduktan sonra 30-45 dakika dinlendirin. Bu sayede poğaçalar daha güzel kabaracaktır.

·         İç harcını dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

·         Poğaçaları fırına vermeden önce üzerine yumurta sarısı sürmek, poğaçaların daha güzel renk almasını sağlayacaktır.

Afiyet olsun!