Yemek

Sabahları tatlı bir başlangıç: Ev yapımı Mürdüm Erik Reçeli tarifi

Kışa hazırlanırken yazın en güzel eriklerinden mürdüm ile hazırlanan reçel tarifi. Şimdi reçel yapımının püf noktalarını keşfedin ve tüm yıl boyu erik lezzetinin keyfini çıkarın.

Abone Ol

Mürdüm eriği reçeli yapmak hem çok kolay hem de çok lezzetli. İşte size tam kıvamında mürdüm eriği reçeli yapmanın sırları ve püf noktaları.

ERİK REÇELİ TARİFİ:

MALZEMELER

1 kilogram erik
5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Yarım limonun suyu

YAPILIŞI

Saplarını ayıkladığınız erikleri bol suyla yıkayın.

Erikleri bıçakla ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın.

Reçeli kaynatacağınız tencereye aldığınız eriklerin üzerine şekeri her tarafını kaplayacak şekilde yayın.

Tencerenin kapağını kapatıp buzdolabında bir gece bekletin.

Ertesi gün reçel tenceresini orta ateşte kaynayana kadar pişirin.

Kaynayan reçelin altını kısıp ara sıra karıştırarak kaynatmaya devam edin.

Koyulaşan reçele limon suyunu ilave edip birkaç dakika daha kaynatın ve altını kapatın.

Soğumasını beklediğiniz reçeli kavanozlara bölüştürün.

Kavanozların ağzını sıkıca kapatıp ters vaziyette karanlık bir yerde saklayın.

Afiyet olsun...

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }