Tatlı krizine hızlı bir çözüm arayanlar için harika bir tarif! Eğer mutfağınızda sadece 1 su bardağı irmik varsa, bu nefis tatlıyı mutlaka denemelisiniz. Hem kolay hazırlanıyor hem de çay saatlerinizin vazgeçilmezi olmaya aday. İşte sadece birkaç malzeme ile yapabileceğiniz lezzetli irmik topları tarifi!

İrmik Topları İçin Gerekli Malzemeler

HUMUS YAPARKEN MUTLAKA EKLENMESİ GEREKEN MALZEME! | 50 yıllık ustanın pürüzsüz humus sırrı ortaya çıktı HUMUS YAPARKEN MUTLAKA EKLENMESİ GEREKEN MALZEME! | 50 yıllık ustanın pürüzsüz humus sırrı ortaya çıktı

1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
3 su bardağı süt
Yarım yemek kaşığı katı yağ
1 paket krem şanti
1 paket şekerli vanilin
1 paket Hindistan cevizi (süslemek için)

Pratik İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

İrmik Karışımını Hazırlayın: Bir tencereye süt, irmik ve toz şekeri ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin.

Lezzeti Artırın: Karışım koyulaşınca ocaktan alın ve içine vanilin ile katı yağı ekleyerek iyice karıştırın. Tamamen homojen hale gelmesi için birkaç dakika bekleyin ve soğumaya bırakın.

Krem Şanti ile Buluşturun: Krem şantiyi paketteki tarife göre hazırlayın. Soğuyan irmik karışımının içine ekleyip iyice karıştırın.

Şekillendirme: Ellerinizi hafifçe suya batırın ve karışımdan küçük parçalar koparıp yuvarlayın.

Son Dokunuş: Hazırladığınız irmik toplarını Hindistan cevizine bulayın. Dilerseniz kakao, Antep fıstığı veya fındık da kullanabilirsiniz.