Saraylardan sofralarınıza, un helvasının sırlarını açığa çıkarıyoruz. Tam kıvamında bir lezzet için hemen tarifi deneyin.
Un helvası püf noktaları
Unu rengi dönene kadar kavurmalısınız.
Daha fazla kavurarak yakmamalısınız.
Yukarıdaki ölçüler için unu 15 dakika kavurmak yeterli geldi ancak siz yarım ölçü yapacaksanız 10 dakika kadar kavurabilirsiniz.
Unun üzerine suyu eklerken topaklanmamasına dikkat etmelisiniz.
Dilerseniz helvanızın yanında dondurma servis edebilirsiniz.
UN HELVASI TARİFİ:
MALZEMELER
2,5 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
2 buçuk su bardağı su
1 buçuk su bardağı toz şeker
YAPILIŞI
Öncelikle helvaya şerbetini yaparak başlayın.
Tencereye şekeri ve suyu ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırın.
Şerbet koyu kıvama geldiğinde kısık ateşte kaynamaya bırakın.
Daha sonra yeni bir tencere alın, içerisine sıvı yağı ve unu ekleyerek karıştırın.
Unun kokusu çıkmaya başlayınca ocağın altını kısın sonrasında kavurma işlemine devam edin.
Unun rengi koyulaştığında şerbeti ocaktan alın ve unun üzerine dökün.
Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta aynı şerbeti dökerken aynı zamanda unun da topaklanmadan hızlıca karıştırılması gerektiğidir.
Unun şerbeti çekene kadar hızlıca karıştırmaya devam edin.
Kaşığın arka tarafıyla bastırarak un helvasını hazır hale getirin.
Helvayı ocaktan alın ve ılık hale geldiğinde istediğiniz şekli verebilirsiniz.
Üzerine ekleyeceğiniz ceviz ile muhteşem bir sunum yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...