26 Ekim Hasta Hakları Günü dolayısıyla, Osmancık Devlet Hastanesi’nde hasta ve hasta yakınlarına yönelik “Hasta Hakları ve Sorumlulukları” hakkında bilgilendirme yapıldı. Etkinlik kapsamında, sağlık çalışanlarına yönelik de eğitimler düzenlenerek bu önemli konuda toplumsal farkındalık artırıldı.

HASTA HAKLARI VE SORUMLULUKLARI KONUSUNDA BİLGİLENDİRME

Osmancık Devlet Hastanesi Hasta Hakları Birimi öncülüğünde gerçekleştirilen bilgilendirme etkinliğinde, hasta haklarının önemine vurgu yapıldı. Hasta Hakları Birim Sorumlusu, Başhekim, İdari ve Mali İşler Müdürü, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü ve İdari Birim Sorumlusu, hastanede yatan hastalar ile ayaktan sağlık hizmeti alan hasta ve hasta yakınlarına hak ve sorumluluklarını detaylı bir şekilde anlattı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÖNELİK EĞİTİMLER

Etkinlik kapsamında, sağlık çalışanlarına da hasta hakları konusunda eğitimler verildi. Bu eğitimler ile sağlık çalışanlarının, hasta memnuniyetini artıracak bilgi ve donanım kazanmaları amaçlandı. Sağlık hizmetlerinin hasta yararını gözetmesi, hastaların özerkliğine saygı göstermesi ve hak temelli bir anlayışla yürütülmesi gibi konulara dikkat çekildi.

HASTA HAKLARI GÜNÜ VE TÜRKİYE’DE HASTA HAKLARI MEVZUATI

Osmancık'ta Liselerarası Cumhuriyet koşusu Osmancık'ta Liselerarası Cumhuriyet koşusu

Hastane tarafından yapılan açıklamada, hasta haklarının evrensel bir değer taşıdığı ve ülkemizde de 26 Ekim’in “Hasta Hakları Günü” olarak kabul edildiği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Hastaların sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanması, zarar görmemesi, özerkliklerinin korunması ve eşitlik ilkesiyle sağlık hizmeti alabilmeleri hasta haklarının temelini oluşturur.”

OSMANCIK DEVLET HASTANESİ, HASTA HAKLARI FARKINDALIĞINI ARTIRIYOR!

Hasta haklarının daha iyi anlaşılması ve bu konuda bilinç oluşturulması amacıyla etkinlikler düzenleyen Osmancık Devlet Hastanesi, hasta ve hasta yakınlarının bilgilendirilmesini sürdürüyor.