Sahura kalktığınızda uzun süre mutfakta vakit geçirmek istemiyorsanız, bu hızlı tava böreği tam size göre. Sadece birkaç malzeme ile hazırlayabileceğiniz bu börek, sahur sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.

Ramazan ayı boyunca sahur için pratik ve lezzetli bir alternatif arayanlar, işte karşınızda tava böreği! Bu tarif ile sahurda hem zaman kazanacak hem de ağzınıza layık lezzetler sunacaksınız.

Sahurda ne yesem diye düşünüyorsanız ve zamanınız kısıtlıysa, kolay tava böreğimiz imdadınıza yetişiyor. Bu pratik tarif ile sahurda lezzetli anlar sizi bekliyor.

TAVA BÖREĞİ TARİFİ

MALZEMELER

1 adet yufka
1 çay bardağı süt
1 çay bardağından az sıvı yağ
2 yumurta
Maydanoz, dereotu
Peynir

MasterChef'te beklenen an: Mehmet Şef kime kaşık attı? MasterChef'te beklenen an: Mehmet Şef kime kaşık attı?

TARİF

Yufkaları küçük küçük doğrayıp üzerine sütü gezdirin.
O sırada 2 yumurta ve sıvı yağı aynı kaba alarak çırpın.
Diğer taraftan yeşillikleri doğramaya başlayın.
Son olarak sütle ıslattığınız yufkanın içine çırptığınız yumurtayı ve yeşillikleri ekleyin. Peyniri de atınca biraz karıştırıp tavaya alın.
İki tarafını da kızarana kadar pişirin.
Tok tutan tava böreğiniz servise hazır.