Kaşık dökmesi, sahur için aradığınız lezzetli ve hızlı çözüm olabilir. Bu tarif ile sahura özel bir dokunuş yapın.

Sahurda farklı ve lezzetli bir şeyler arayanlar için kaşık dökmesi ideal bir seçenek. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz tarif.

Sahur sofralarınıza yenilik getirecek, hem kolay hem de lezzetli bir tarif mi arıyorsunuz? Kaşık dökmesi, tüm bu isteklerinize cevap veriyor.

Sahur İçin Mükemmel Seçim: Kolay Kaşık Dökmesi Tarifi

Sahur sofralarınızı şenlendirecek, lezzeti ile yiyenleri şaşırtacak bir tarif arıyorsanız, kaşık dökmesi tam size göre. Hem pratik hem de lezzetli olan bu kaşık dökmesi tarifi, sahur için hızlı ve lezzetli bir seçenek sunuyor.

Yağ çekmiyor, kabardıkça kabarıyor! Puf puf kabaran Karbonatlı Pişi nasıl yapılır? Yağ çekmiyor, kabardıkça kabarıyor! Puf puf kabaran Karbonatlı Pişi nasıl yapılır?

Malzemeler:

1,5 - 2 su bardağı un
2 adet yumurta
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker

Tarifin Hazırlanışı:

Derin bir kabın içerisinde yumurtaları kırın ve hafifçe çırpın.
Yoğurt, süzme yoğurt ve sıvı yağ ekleyip güzelce karıştırın.
Karışıma eleyerek un ve kabartma tozunu ilave edin. Çırparak güzelce karıştırın ve un topaklarının kalmamasına özen gösterin.
Son olarak tuz ve şekeri ekleyerek karıştırın.
İnce, yanmaz ve yapışmaz bir tavanın yüzeyini yağlayın ve ısıtın.
Harçtan dolu bir kaşık alın, tavaya dökün ve kaşık yardımıyla üzerini düzelterek yuvarlak şekil verin.
Spatula ile çevirerek her iki yüzeyini de pişirin. Harç bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.

Sahur sofralarınız için hızlı ve lezzetli bir alternatif olan kaşık dökmesi, herkes tarafından sevilecek tatlar arasında yer alıyor. Bu tarif, lezzetiyle sahurunuzu şenlendirecek.

Kaşık dökmesi, sahur sofralarının vazgeçilmez lezzeti olarak öne çıkıyor. Bu pratik ve lezzetli tarif ile sahurda hem hızlı hem de tatmin edici bir seçenek sunuyor. Yapımı kolay ve lezzetiyle tüm aileyi mutlu eden kaşık dökmesi, sahura kalkmanın en tatlı nedenlerinden biri olacak. Afiyet olsun!