MasterChef'te gördüğünüz Ördek Pastilla tarifi! Ördek Pastilla nedir, nasıl yapılır, malzemeleri neler? MasterChef'te gördüğünüz Ördek Pastilla tarifi! Ördek Pastilla nedir, nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Şambali yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte enfes bir şambali tarifi! Şambalinin lezzetini arttırmak için nelere dikkat etmeniz gerektiğini öğrenin. Bu tarif ile şambaliyi kolayca yapabilirsiniz.

Şambali severler dikkat! Bu tarif ile şambaliyi bir de böyle deneyin! Şerbetli tatlıların vazgeçilmezi olan şambalinin farklı bir versiyonunu sizlerle paylaşıyoruz. Bu tarif ile şambalinin tadına doyamayacaksınız.

ŞAMBALİ TARİFİ 

Şambali malzemeler

1,5 su bardağı yoğurt
3 su bardağı irmik
1 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbeti için:

3,5 su bardağı su
4,5 su bardağı şeker
Limon suyu

ŞAMBALİ TATLI YAPILIŞI 
Yoğurt ve şekeri geniş bir kaba alın ve güzelce karıştırın. Ardından diğer malzemeleri ekleyin.
Hamurunuzun kıvamı biraz katı olacak. Daha sonra hamurunuzu yağlanmış bir tepsiye alın ve üzerini düzeltin.
Tatlınızın fırında her iki tarafı da güzelce kızarana kadar pişirin.
Diğer taraftan da tatlınızın şerbeti için su ve şekeri tencerede kaynatın. Şerbetiniz kaynayınca limon suyunu da ilave edin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın ve ılınması için bekletin.
Tatlınızı da fırından çıkardıktan sonra ılınmasını sağlayın.
Son olarak ılık tatlınızın üzerine ılık şerbeti gezdirin.
Dilerseniz üzerine fıstık ya da tarçın ekleyerek servis edebilirsiniz.