Şerbetli tatlılar kategorisinde önemli bir yere sahip olan şambali tatlısı, hem göze hem damağa hitap eden benzersiz bir lezzet sunuyor. Bu basit ve lezzetli tarifle şambali tatlısını evde yapmanın keyfini çıkarın.
Ev yapımı şambali tatlısı ile tatlı krizlerinize lezzetli bir çözüm getirin. Bu tarif, pratik malzemeleri ve kolay yapım aşamalarıyla mutfakta geçireceğiniz zamanı keyifli bir deneyime dönüştürecek.
Geleneksel şambali tatlısının bu özel tarifi ile misafirlerinize unutulmaz bir tatlı deneyimi sunabilirsiniz. Şerbetli ve irmikli bu tatlı, herkesin favorisi olmaya aday.
Şambali Tatlısı Tarifi
Malzemeler:
2 su bardağı irmik
2 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
1 paket vanilin
Yarım paket kabartma tozu
Şerbet için:
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu
Yapılışı:
Şambali tatlısını hazırlamaya başlamadan önce ilk olarak şerbeti hazırlayın. Bir tencerenin içine su ve toz şekeri koyup kaynatın. Şurup kaynayınca limon suyu ekleyin ve 10 dakika daha kaynatın. Daha sonra ocaktan alın ve soğuması için bir kenara bırakın.
Şerbeti yaptıktan sonra hamuru yapmaya başlayın. İrmik, un, toz şeker ile birlikte yağ, yoğurt, süt, vanilya ve kabartma tozunu bir karıştırma kabında birleştirin. Homojen bir hamur oluşana kadar yoğurun.
Hazırlanan hamuru yağlanmış tepsiye güzelce yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altın rengi alana kadar pişirin.
Tatlı fırından çıkınca soğuyan şerbeti ılık tatlının üzerine dökün. Şerbetin tatlının her tarafına eşit şekilde dağıldığından emin olun. Tatlının şerbetini çekmesi için biraz bekleyin.
Şambali tatlıları genellikle soğuk olarak servis edilir. Tatlı soğuduktan sonra üzerine isteğe göre ceviz veya fıstık serpip servis yapın. Afiyet olsun!