Patates püresini şeflerden öğrenin! İdeal lezzet ve kıvam için deneyimleyeceğiniz bu tarif, sofralarınıza festivaller düzenleyecek.

Pürüzsüz, kremamsı ve üst düzey lezzet garantili bu rehberi kaçırmayın.

PATATES PÜRESİ TARİFİ:

MALZEMLER

6 tane orta boy patates
3 kaşık tereyağı
1 su bardağı süt
Tuz ve karabiber

YAPILIŞI

Patatesleri suya koyun ve haşlayın.

Haşlanan patatesleri soyun ve bir kabın içerisine alın.

Daha sonra 3 kaşık tere yağını soyduğunuz patateslerin içine atın ve patates ezici ile iyice ezin.

Ardından içerisine süt, tuz ve karabiberi ekleyin.

İyice püre haline gelene kadar ezme işlemini devam ettirin. 

Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor

Pürenizi etlerin yanında servis yapabilirsiniz. Ya da dilerseniz üzerine bol kaşar döküp fırına verebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Kaynak: Yasemin.com