Yemek

Şekerpare yapmanın en kolay ve lezzetli yolu: MasterChef Şekerpare tarifi

MasterChef'in popülerleştirdiği irmikli ve irmiksiz şekerpare tarifleri, evde tatlı yapmayı sevenlerin ilgi odağı oldu. Peki, ağızda dağılan, pastane lezzetinde şekerpare nasıl yapılır? İşte detaylı tarif ve püf noktaları...

Abone Ol

Aniden gelen misafirler için kolay ve lezzetli bir tatlı arıyorsanız, işte size adım adım şekerpare tarifi. Hem irmikli hem de irmiksiz seçenekleriyle, herkesin beğenisini kazanacak bu tatlıyı hemen deneyin!

Evde kıyır kıyır şekerpare yapmak isteyenler, doğru yerdesiniz! MasterChef yarışmacılarının hazırladığı bu tatlı, şimdi sizin mutfaklarınızda. İşte tam ölçülü ve kolay şekerpare tarifi...

Şekerpare tatlısını evde yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! İster irmikli ister irmiksiz, bu tariflerle herkesin beğenisini toplayacak şekerpareler hazırlayabilirsiniz. İşte malzemeler ve yapım aşamaları...

KOLAY ŞEKERPARE TARİFİ

MALZEMELER

2 adet yumurta
125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağı
1,5 çay bardağı irmik
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

Şerbeti için:

4 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Yarım limon

KIYIR KIYIR ŞEKERPARE TATLISI NASIL YAPILIR?

Şekerpare yapımı için ilk olarak yumurtalardan birinin sarısını ayırın.
Beyazını diğer yumurtayı, tereyağını, sıvı yağı, irmiği ve pudra şekerini iyice karıştırın.
Vanilya ve kabarma tozunu ekleyin.

Son olarak unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye dizin. Üzerine bir fırça yardımıyla ayırdığınız yumurta sarısını sürüp çatalın tersiyle çizik atın.

Fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp biraz ısıttıktan sonra tepsiyi fırına verin. Üstü kızaran şekerparelerinizi fırından çıkarın.

Bu esnada su ve şekeri tencerede karıştırıp şerbeti pişirmeye başlayın. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra içine limon suyunu ilave edin. 5 dakika kadar daha kaynattıktan sonra altını kapatıp ılınmaya bırakın.

Şerbeti tatlıların üzerine dökeceğiniz zaman ılık olmalı. Tatlıların da ilk sıcaklığının geçmesini beklemelisiniz. Şerbeti döktükten sonra üzerini kapatmadan çekmesini bekleyin. Ardından dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.

MasterChef'ten esinlenerek hazırlanan bu kolay ve lezzetli şekerpare tarifleriyle, evde tatlı yapmanın keyfini çıkarın. İster irmikli ister irmiksiz, bu tariflerle kıyır kıyır şekerpareler hazırlayabilir, misafirlerinizi ve sevdiklerinizi şımartabilirsiniz. Şerbetli tatlıların vazgeçilmezi olan şekerpareyi evinizde kolayca yapabileceğinizi göreceksiniz. Şimdi malzemeleri hazırlayın ve bu enfes tatlıyı deneyin. Her ısırıkta, pastane tadında lezzetleri evinize taşıyın. Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }