Hira tatlısı, ceviz büyüklüğünde parçalar halinde yapılan ve irmiğe bulanarak fırınlanan şerbetli bir tatlıdır. Bu tarif ile sofralarınızı şenlendirebilir, misafirlerinize sürpriz yapabilirsiniz.

Damak çatlatan bir lezzet arayanlar için harika bir önerimiz var. Hira tatlısı, yoğurt, irmik ve un ile yapılan şerbetli bir tatlıdır. Bu tarif ile evde kolayca harika bir tatlı yapabilirsiniz.

Aniden gelen misafirlere hızlı öözüm: Lezzet garantili Islak Kek tarifi Aniden gelen misafirlere hızlı öözüm: Lezzet garantili Islak Kek tarifi

Hira Tatlısı Tarifi

Malzemeler

1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya yada limon kabuğu rendesi
1 su bardağı irmik
1.5 bardak un (kontrollü eklenecek)
Şerbet için;

2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Birkaç damla limon

Bulamak için ;

1 çay bardağı irmik

Hira Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle şerbet için gerekli malzemeleri uygun bir kapta karıştırıp kenara alalım.
Başka bir kaba yağ yoğurt yumurta koyup karıştıralım .
Üzerine irmik, un ,kabartma tozu, vanilya ekleyelim çabucak toparlanan yormayan bir hamur oluyor zaten .
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve irmiğe bulayıp pişireceğimiz tepsiye dizelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
Fırından alınca hemen şerbeti üzerine gezdirelim bir kaç saat dinlendirelim ve servis edelim.