Yemek

Şerbetli tatlı severler için: En iyi Revani tarifi

Tatlı severlerin vazgeçilmezi revaniyi evde yapmaya ne dersiniz? Hem pratik hem de leziz bu tarif, herkesin beğenisini toplayacak!

Abone Ol

Ev yapımı tatlıların en gözdesi revani ile tanışın! Bu basit ve enfes tarif, şerbetli tatlıların en iyi örneklerinden biri olacak.

Misafirlerinize sunabileceğiniz eşsiz bir tatlı arıyorsanız, revani tam size göre! İrmiğin dokusu ve şerbetin lezzetiyle harikalar yaratın.

Şerbetli tatlıların kralını evinizde yapmaya hazır mısınız? İşte adım adım revani yapımı ve püf noktaları!

Revani Tarifi

Malzemeler

Oda sıcaklığında 3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı Ayçiçek yağı
1,5 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

3 su bardağı su
2,5 su bardağı toz şeker
½ adet limon suyu

Servis için:

2 yemek kaşığı Hindistan cevizi tozu

Revani Tarifi

Revani yapımı için öncelikle şerbeti hazırlayalım.

3 su bardağı su ve 2,5 su bardağı toz şekeri bir tencereye alalım ve ocağın altını yakalım.
Şeker ve suyu güzelce karıştıralım ve kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kaynatalım. Kaynamaya başlayan şerbetin içerisine limon suyu ekleyelim.
Şerbetimizi ılıması için ocaktan alalım ve bir kenarda bekletelim.
Revani yapımı için 3 yumurtayı bir kabın içerisine kıralım.
Ardından 1 çay bardağı toz şekeri ekleyelim ve mikser yardımı ile çırpalım.
Toz şeker tamamen eridikten sonra 1 çay bardağı Ayçiçek yağı, 1 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı irmiği ekleyelim.
Malzemeleri eklememizin ardından tekrar karıştırma yapalım.
1,5 su bardağı unu eleyerek karışıma ekleyelim.
1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı ilave edelim, çırpalım.
Fırın kabımızı güzelce yağlayalım. Ardından revani için hazırladığımız harcı dökelim. Her yere eşit miktarda gelmesine dikkat edelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim.
Revani piştikten sonra fırından alalım ve ilk sıcaklığının çıkmasının ardından ılıması için kenara koyduğumuz şerbeti alalım. Üzerinde kuru bir yer kalmayacak şekilde her yere dökelim.
Şerbet çekilene kadar yaklaşık 1-2 saat bekletelim.
Şerbeti çekilen revaniyi bıçak yardımıyla dilimlere ayıralım.
Dilimlediğiniz tatlının üzerine Hindistan cevizi tozu serpelim. Dilerseniz Antep fıstığı tozu da serpebilirsiniz.
Revani tatlınız servise hazır.

Şimdi revani yapmanın tüm püf noktalarını öğrendiniz. Bu basit ve lezzetli tarif, misafirleriniz için mükemmel bir tatlı seçeneği olacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }