Yemek

Şerbetli tatlıların en hafifi: Misafirlerinizin tarifini isteyeceği Midye Tatlısı tarifi

Şerbetli tatlıların en hafif ve en lezzetli hali olan midye tatlısı, evde yapımıyla herkesin beğenisini topluyor. İşte adım adım midye tatlısı tarifi...

Abone Ol

Midye tatlısı, şerbetli tatlılar arasında özel bir yere sahip. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz bu tarifle, tatlı krizlerinize lezzetli bir çözüm bulabilirsiniz!

Şerbetli tatlıların vazgeçilmezi midye tatlısını evde yapmaya ne dersiniz? Bu basit ve lezzetli tarifle, herkesi tatlı ustası yapacak bir rehber hazırladık.

Ev yapımı midye tatlısı ile tatlı sofralarınıza yeni bir soluk getirin. İşte herkesin seveceği bu lezzetli ve hafif tatlı tarifi...

MALZEMELER

Hamuru için:

1 çay bardağı ılık süt
1 kahve fincanı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı nişasta
3-3,5 su bardağı un (yaklaşık)
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz

Arası için:

1 kase nişasta

Üzeri için:

3 yemek kaşığı tereyağı (köpüğü alınacak)
1 kahve fincan sıvı yağ
İçi için:
1 su bardağı ceviz (veya fındık kırığı)
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
2-3 damla limon suyu

TARİF

Süt, yoğurt, yağ, sirke, yumurta yoğurma kaba alıp karıştırılır. Un, nişasta ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
Unu kontrollü ekleyelim. Hamur 12 eşit parçaya bölünür ve beze yapılır. Temiz bir bezle üzeri örtülüp 15 dakika kadar dinlendirilir.
Bu esnada şerbet hazırlanır. Şeker su uygun bir tencereye alınır. Limon suyu eklenir.
Şeker eriyene kadar karıştırılır ve kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra kısılır ve 15 dakika kaynatılır. Oda sıcaklığında soğumaya bırakılır.
Tereyağı kısık ateşte eritilir. Üzerine biriken köpükler alınır. Sıvı yağ eklenir. Ilımaya bırakılır.
Dinlenen hamur bezeleri nişasta serperek yemek tabağı büyüklüğünde açılır. Aralarına nişasta serperek (1 yemek kaşığı kadar ) üst üste koyulur. En üste nişasta serpilmez. Merdane ile büyütebildiğiniz kadar açılır.
Açılan hamur sıkıca rulo yapılır ve bir parmak kalınlığında dilimlenir. Kesilen her bir parça merdaneyle avuç içi büyüklüğünde açılır. Çok kalın olmasın.
Ortasına bir çk kadar ceviz veya kırılmış fındık konulup kapatılır. Kenarlarına çok hafif bastırılır. Çok fazla müdahale edilemez.
Diğer parçalara da aynı işlem yapılır ve tepsiye alınır. Eritilmiş tereyağı üzerlerine kaşıkla gezdirilir. 200 derecelik fırında alt üst ayarda kızarana kadar pişirilir.
Şerbet ılıyınca soğuyan tatlının üzerine aktarılır. Ara ara çevrilerek şerbet çektirilir. Dilediğiniz şekilde servis yapılır.

Bu tarif sayesinde, midye tatlısının şerbetli ve hafif lezzetini evinizde kolaylıkla yaratabilirsiniz. Adım adım takip edeceğiniz bu yöntemlerle, tatlı menünüzü zenginleştirecek, hem göze hem damağa hitap eden tatlılar hazırlayabilirsiniz. Şimdi mutfakta bu harika tarifi deneyin ve ailenizle birlikte bu enfes tatlıyı keyifle paylaşın!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }