Yemek

Şerbetli tatlıların kralı: Damak çatlatan Revani nasıl yapılır?

Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, misafirlerinizi şaşırtacak revani tarifi ve püf noktaları ile karşınızdayız! Lezzeti ve hafifliği ile bilinen revani tatlısını siz de deneyin.

Abone Ol

Klasik Türk mutfağı tatlılarından olan revaniyi evinizde yapmaya ne dersiniz? Şerbetiyle, hafif ve nemli yapısıyla unutulmaz bir lezzet olan revani tarifi haberimizde.

Evde pratik ve lezzetli revani yapımının tüm incelikleri bu tarifte! Hem kolay hem de oldukça lezzetli olan revanimizi denemeye ne dersiniz?

Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbet için;
3 su bardağı su
3 su bardağı seker
Yarım limon suyu

Revani tatlısının tarifi

İlk olarak şerbet hazırlanır. Şerbet için tencereye şeker ve su alınarak kaynatılır. Kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır.
Kek için, yumurta ve şeker çırpma kabına alınarak iyice çırpılır.
Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik eklenip çırpılır.
Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek iyice çırpılır.
Yağlamış olduğumuz fırın kabına kek hamuru dökülür.
170 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirilir.
İlk sıcaklığı çıkan kek dilimlere kesilir ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökülür.
1-2 saat dinlendirdikten sonra üzeri isteğe göre krem şanti, hindistan cevizi yada fıstık vb. ile süslenerek servis edilir. Afiyet olsun.

Revani tatlısı püf noktaları
Şerbetinizin soğuması için keki yapamaya başlamadan önce yapılmalıdır.
Kekinizin kabarması için tüm malzemeleri oda sıcaklığında bulundurmalısınız.
Yumurta ile şeker köpük köpük oluncaya kadar çırpılmalıdır.
Revani tatlısının şerbeti iyi çekmesini istiyorsanız şerbeti dökmeden önce kekinizi dilimleyebilirsiniz.
Şerbeti döktüğünüzde kek sıcak şerbet ise soğuk olmalıdır.

Revani şerbeti nasıl dökülür?
Kekin ilk sıcağı çıktıktan sonra üzerine soğumuş şerbet dökülür.

Revani buzdolabına konur mu?
Şerbetli tatlılar soğukta şekerlenirler. Bu yüzden revani buzdolabında şekerlenecektir. Soğuk ve kuru ortamda saklamanız revaniniz için daha iyi olacaktır.

Revani çeşitleri
Revaniyi artık sade yapmak istemiyorsanız mavi haşhaşlı revaniyi deneyebilirsiniz.
Revaninizin arasına muhallebi dökerek muhallebili revani yapabilirsiniz.
Revaninizin içerisinde farklı aromalar tatmak istiyorsanız limonlu revaniyi deneyebilirsiniz.
Portakallı revanide size tavsiye edebileceğimiz revani çeşitleri arasında yer almaktadır.

Revani süsleme önerileri
Bilinen ve alışılan revani süsleme tekniği olan hindistan cevizi ile tatlınızı süsleyebilirsiniz.
Üzerine ceviz, fındık kırığı serperek revaninize görsellik katabilirsiniz.
Haşhaşlı bir revani yapmışsanız üzerine kremşanti sürerek lezzetli bir tatlı elde edebilirsiniz.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }