Bu tatlıya bayılacaksınız! Galeta unu, ceviz ve Hindistan cevizi ile hazırlanan bu şerbetli ve kremalı tatlı, sofralarınıza renk katacak! İşte size pratik ve nefis Kıbrıs tatlısının tarifi.

Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Keki İçin:

3 adet yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
1 paket kabartma tozu

Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır? Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır?

Kreması için:

1 litre süt
1 su bardağı mısır nişastası
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilin
1 paket toz krem şanti

Şerbeti için:

1,5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
2 damla taze sıkılmış limon suyu

Üzeri İçin:

1 su bardağı Hindistan cevizi

Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

Tatlının şerbeti için; su ve toz şekeri derin bir karıştırma kabına alın. Şeker taneleri eriyene kadar sürekli karıştırdığınız şerbet karışımını kısık ateşte 15 dakika kadar kaynatın. Kıvam alıp şurup kıvamına yaklaşan şerbete limon suyunu ekleyip kestirdikten sonra ocaktan alın. Soğuması için ayrı bir yerde dinlendirin.
Tatlının kekini hazırlamak için; oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları derin bir karıştırma kabına kırın. Toz şeker ilavesiyle şeker taneleri tamamen eriyene kadar karıştırın.
Sırasıyla; sıvı yağ, rendelenmiş Hindistan cevizi, galeta unu, ince çekilmiş ceviz içi ve kabartma tozu ekleyip karıştırma işlemini sürdürün.
Pişireceğiniz kalıbı sıvı yağ ile yağlayın. Hazırladığınız kek karışımını eşit olarak yaydıktan sonra önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.
Üzerine önceden hazırladığınız soğuk şerbeti döküp içine çekmesi için bekletin.
Kreması için; süt, nişasta ve toz şekeri derin bir tencereye alıp sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Muhallebi kıvamına gelen kremayı ocaktan indirmeden önce vanilin ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın.
Ocaktan aldıktan sonra toz krem şanti ilavesiyle çırparak karıştırın.
Krema karışımını, şerbetini çeken tatlının üzerine yayın.
Hindistan cevizini de tüm yüzeye serpiştirin.
Buzdolabında soğuttuktan sonra Kıbrıs tatlısını süsleyip sevdiklerinizle afiyetle tüketin.