Yemek

Şifa deposu ev yapımı İncir Reçeli tarifiyle sabahlara tat katın

İncir reçeliyle kahvaltılarınıza tat katabilir, güne enerjik bir başlangıç yapabilirsiniz. Şifa deposu olan incir reçelinin tam ölçülü tarifiyle kahvaltılarınız artık daha tatlı! İncir reçelinin püf noktaları ve tarifi...

Abone Ol

Lezzetli bir incir reçeli yapmanın sırları, püf noktaları ve tam ölçülü tarifi burada! Sabahlarına tat katmak isteyenler için ideal bir tarif...

Kahvaltılarda veya günün her saatinde tüketilen reçellerin pek çok tarifi bulunuyor. Biz de bu içeriğimizde şifa deposu olan incir reçelinin tam ölçülü tarifini hazırladık. İşte detaylar...

Lezzetli mi lezzetli bir tarif olan incir reçeli tarifi son günlerde en çok araştırılan ve tercih edilen tarifler arasında yer alıyor. Fakat bu şifa deposu harika reçel tarifinin de pek çok püf noktası ve kritik malzemesi bulunuyor. Biz de sizler için tüm bunları derledik ve içeriğimizde paylaştık.

İNCİR REÇELİ TARİFİNİN MALZEMELERİ

1 kg taze incir
700-800 gram toz şeker (incirlerin tatlılığına bağlı olarak miktarı ayarlayabilirsiniz)
1 limonun suyu
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz (isteğe bağlı)

HAZIRLIK AŞAMALARI 

İncirleri iyice yıkayın ve saplarını kesin.
İncirleri dört eşit parçaya bölün veya dilediğiniz büyüklükte kesin. İncirleri soymanıza gerek yok, çünkü reçelde kabukları yumuşayacaktır.

TARİFİN YAPILIŞI

Geniş bir tencereye kesilmiş incirleri yerleştirin.
Üzerine toz şekeri ekleyin ve karıştırın. Şekeri incirlerin her tarafına yaymaya çalışın.
İncirlerin üzerine limon suyunu ekleyin. Limon suyu, reçelin parlak ve taze görünmesini sağlar.
Su ve isteğe bağlı olarak tuzu da ekleyin. Tuz, reçelin lezzetini dengelemek için kullanılır.
Ocağın altını açın ve karışımı orta ateşte kaynatmaya başlayın.

Kaynamaya başlayınca, ısıyı düşürün ve ara sıra karıştırarak incirlerin iyice pişmesini sağlayın. Bu işlem yaklaşık 30-40 dakika sürebilir. İncirlerin rengi koyulaşacak ve karışım jel kıvamına gelene kadar pişirilmelidir.
Karışım jel kıvamına geldiğinde, ocaktan alın.

Sıcakken, reçeli temiz ve kuru cam kavanozlara dökün. Kavanozları hemen kapatın.
Kavanozları ters çevirin ve soğumaya bırakın. Bu, kavanozların kapanmasını sağlayacaktır.
Reçeliniz oda sıcaklığında soğuduktan sonra serin ve karanlık bir yerde saklayın. İncir reçeli, birkaç ay veya daha fazla süre dayanabilir.

Artık lezzetli ev yapımı incir reçeliniz hazır! İncir reçeli, ekmek, tahin veya peynirle servis edebilir veya tatlılarınızın içinde kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }