Sadece malzemelerine değil, lezzetine de hayran kalacağınız bu dereotlu poğaça, her ısırıkta ağızda dağılan bir deneyim sunuyor.

Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça Tarifi

Malzemeler

2 adet yumurta ( bir tanesinin sarısı üzeri için)
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
2 yemek kaşığı sirke
2 tatlı kaşığı toz şeker
1.5 çay kaşığı tuz
1 ince demet dereotu
1 orta boy havuç
3 – 3.5 su bardağı un
2 paket kabartma tozu

Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça Nasıl Yapılır?

Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır? Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır?

Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeler derin bir kaseye alınarak çırpma teliyle karıştırılır.
Havuç rendenin küçük kısmıyla rendelenip suyu iyice sıkılır, aynı şekilde dereotu da kıyıldıktan sonra suyu sıkılarak ilave edilip karıştırılır .
Yavaş yavaş un ve tuz eklenerek ele yapışmayan yumuşacık bir hamur yoğurulur.
Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp elde açılarak ortalarına peynir eklenir iyice kapatılarak yuvarlak şekil verilir.
Yumurta sarısı sürüp susam serpip 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.