Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli

Sokağın en popüler lezzeti simidi, evde milföy hamuruyla taçlandırarak denediniz mi?

MİLFÖYDEN SİMİT TARİFİ

MALZEMELER

2 milföy hamuru (4 simite eşittir)
Rendelenmiş kaşar peynir
Yarım çay bardağı pekmez
1 bardak su
Susam

HAZIRLANIŞI

1. Oda sıcaklığındaki milföy hamurlarını boyuna olacak şekilde ortadan ikiye kesin.
2. Arasına kaşar peynirini ince ince yerleştirip simit şeklini verin.
3. 1 bardak suyla yarım çay bardağı pekmezi karıştırın. Simitleri önce pekmeze, sonra susama bulayarak tepsiye yerleştirin.
4. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Simitleriniz hazır.

Afiyet olsun!