Yemek

Şinitzel'in en sağlıklı hali: Fırında Buttermilk tavuk şinitzel tarifi

Evde şinitzel yapımının püf noktalarını keşfetmek için kolları sıvayın! Buttermilk'in lezzetli dokunuşuyla fırında pişen tavuk şinitzel, hem gönlünüzü hem de midenizi fethedecek. Bu özel tarifimiz, sağlıklı yemek seçeneklerini tercih eden herkes için ideal. İşte adım adım fırında şinitzel tarifi...

Abone Ol

Yemeklerin sağlıklı ve lezzetli olmasını herkes ister. İşte fırında pişirilen şinitzel tarifimizle dondurulmuş ürünlerin yerini alacak, ev yapımı bir alternatif sunuyoruz. Buttermilk sosu ile marine edilmiş tavuk göğsünü kıtır bir panko kaplamasıyla buluşturarak, yemeğinizi adeta bir şölene dönüştürün. Şinitzel severler, bu tarif tam size göre!

Şinitzel pratik yapımı ve enfes tadıyla gönüllere taht kuruyor. Özellikle patatesle oldukça yakışan şinitzelin dondurulmuş paketli hali sağlık için tehdit oluşturuyor. Bu nedenle evde şinitzel nasıl yapılır soruları aranıyor. İşte fırında şinitzel tarifi...

MALZEMELER

2 adet tavuk göğüs
Buttermilk için malzemeler
1 su bardağı krema – 200 ml.
¼ su bardağı süt
1 adet limon kabuğu rendesi
1 adet limonun suyu
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
Tuz
Karabiber
Bulamak için malzemeler
100 gram panko – kalın ekmek kırıntısı
3 – 4 diş sarımsak
100 gram parmesan ya da eski kaşar peyniri– rende
2 yemek kaşığı toz kırmızı biber
Tuz
Karabiber

TARİF

Tavuklarınızı kesmek için;
Tavuğunuzun yan tarafından bıçağınızla bir çizik atın ve devam ettirerek kesin.
Böylece 1 dilim tavuktan 2 dilim elde etmiş olacaksınız.
Diğer tavuğu da aynı şekilde hazırlayın ve kenarda bekletin.
2 dilim tavuktan toplam 4 dilim tavuk elde etmiş olacaksınız.

Buttermilk için;

Bir karıştırma kabında krema, süt, limon kabuğu rendesi, limon suyu, üzüm sirkesi, tuz ve karabiberi bir çırpma teli yardımıyla karıştırın.
Hazırladığınız tavuklarınızı buttermilk harcınızın içerisine alıp 10 dakika bekletin.

Bulama harcı için;

Büyük ve dikdörtgen bir kapta panko, ezilmiş sarımsak, rendenin ince tarafıyla rendelenmiş parmesan, toz kırmızı biber, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.

Birleştirmek için;

Buttermilk harcından çıkardığınız tavuklarınızı hazırladığınız karışıma her yerine bulaşacak şekilde bulayın.
Fırın tepsinizin içerisine teli yerleştirin ve hazırladığınız tavuklarınızı telin üzerine yerleştirin.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.

Şinitzelin lezzetli dünyasına yaptığınız bu fırında yolculuk, sağlıklı ve lezzetli alternatifler arayan herkesi memnun edecek. Buttermilk'in yumuşak dokusu ve baharatların harmonisiyle hazırlanan bu tarif, sadece damağınızda değil, sağlığınızda da fark yaratacak. Artık evde şinitzel yapmak için ihtiyacınız olan tüm bilgilere sahipsiniz; fırını ısıtın ve bu lezzeti ailenizle paylaşmanın tadını çıkarın!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }