Güne enerjik başlamak için harika bir önerimiz var: Şipşak Poğaça. Sadece birkaç malzemeyle evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu tarif, kahvaltılarınızı renklendirecek.

Tikvenik Böreği tarifi: Bulgaristan usulü Bal Kabağı Böreği nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Tikvenik Böreği tarifi: Bulgaristan usulü Bal Kabağı Böreği nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?

Kıyır kıyır, sıcacık bir poğaça hayal edin. Şimdi bu hayali gerçeğe dönüştürün. Sadece 15 dakikada mükemmel poğaçalar için Şipşak Poğaça tarifi...

Şipşak Poğaça Tarifi

Malzemeler

1 kutu krema
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı doğranmış dereotu (şart değil)
1 adet yumurta akı içine sarısı dışına (sürmek için)

Arası için;

Beyaz peynir

Üzerine sürmek için;

Yumurta sarısı susam çörek otu

Şipşak Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

Krema, sıvı yağ, tuz, kabartma tozu, yumurta akı karıştırılır ve un eklenir yumuşak bir hamur elde edilir.
Üzerine doğranmış dereotu ilave edilip yoğrulur.
Ceviz büyüklüğünde parça koparıp içine istediğimiz peynir çeşidini ekliyoruz ve birleştirip yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra çörek otu ve susam ekliyoruz.
180 derece fırında ortalama 20 dakika pişiriyoruz afiyetler olsun 

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri