Yoğurtlu Patates Çanağı, 6 orta boy patates, yoğurt, sarımsak ve baharatlarla hazırlanan bir aperitif tarifi. Kıyma harcıyla zenginleştirilen bu lezzetli ve sağlıklı yemek tarifine hemen göz atın. İdeal bir atıştırmalık veya yan yemek seçeneği.

Yoğurtlu Patates Çanağı Tarifi İçin Malzemeler:

Kıyma Harcı:

6 adet orta boy patates
Yarım demet maydanoz
2-3 dal taze soğan (isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yoğurt
1-2 diş sarımsak
Pul biber
Karabiber
Kimyon
Tuz

Yoğurtlu Patates Çanağı Nasıl Yapılır?

MasterChef İstavrit Tava tarifi: En lezzetli balık nasıl yapılır? MasterChef İstavrit Tava tarifi: En lezzetli balık nasıl yapılır?

Patateslerimizin üzerini geçecek kadar su ilave edip, haşlayalım.
Haşlanan patateslerimizin kabuklarını soyup, ezelim. Dilerseniz patates ezeceği kullanarak da kolay bir şekilde ezebilirsiniz.
İçine tuz, karabiber, pul biber, ince kıyılmış maydanoz ve isteğe göre ince kıyılmış taze soğanları ilave edip, 1 yemek kaşığı yağımızı da ekleyip iyice karıştıralım.
Patatesli harcımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elimizde yuvarlayalım ve çanak şekli verelim. Malzemelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim.
Yoğurt ve sarımsağı karıştırıp, çırpalım. Patates çanaklarının içine sarımsaklı yoğurdu dolduralım.
Üzeri için; yağda biraz pul biber, biraz da salça ezelim süsleyelebilirsiniz.
Afiyet olsun.