Kağıtta Pişen Etin Sırrını Merak Ediyor Musunuz? Kağıt Kebabı Tarifi ile etinizi kağıtta pişirerek nasıl daha yumuşak ve lezzetli hale getireceğinizi öğrenebilirsiniz.
Kağıt Kebabı Tarifi ile etinizi kağıda sararak fırında pişirebilirsiniz. Bu sayede etin suyunu ve lezzetini kaybetmeden yumuşacık bir yemek elde edebilirsiniz. İşte malzemeleri ve yapılışı…
Kağıt Kebabı Tarifi
Malzemeler:
· 600 gram kuşbaşı dana eti (kuzu eti de kullanabilirsiniz)
· 2 adet orta boy havuç
· 2 adet orta boy patates
· 2 adet domates
· 1 su bardağı bezelye (ben konserve bezelye kullandım)
· 1 yemek kaşığı domates salçası
· Yarım çay bardağın kadar sıvı yağ
· Bir kase arpacık soğan (20 tane kadar)
· 1 çay kaşığı karabiber
· 1 tatlı kaşığı kekik
· Tuz
Kağıt Kebabı Nasıl Yapılır?
1. Sıvı yağı tencerede kızdırın, soyup temizlemiş olduğunuz soğanları ve kuşbaşı doğranmış etleri tencereye alın.
2. Tencerenin kapağını kapatabilirsiniz.
3. Etler suyunu saldıktan sonra salçayı ve 1 su bardağı sıcak suyu ilave edin.
4. Güzelce karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatarak pişirmeye devam edin. Etler yumuşayana kadar yaklaşık 8-9 dk yemeğiniz pişsin.
5. Bu arada patatesleri ve kabuğu soyulmuş domatesleri küp küp doğrayın, havuçları da minik küpler halinde doğrayın.
6. Yumuşamış etlere patates, domates ve havuç eklenerek karıştırılır.
7. Sebzeler yumuşayana tencerenin kapağı kapalı bir şekilde pişirmeye devam edin.
8. Patates yumuşamaya başladığında yıkayıp suyunu süzdüğünüz bezelyeyi, karabiber, kekik ve tuzu ekleyip 3-4 dk. daha kaynatın. Yemeği ocaktan alın.
9. Yaklaşık 30cmx30cm boyutundaki yağlı kağıtlara birer kişilik porsiyonlar koyarak, fotoğraftaki gibi katlayın.
10. Önce uzun kenarları üst üste getirin ardından kenarları katlayın. Kat yerleri alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin. 190 derecede ısıttığınız fırında 20-25dk kadar tutun.
Afiyet olsun.