Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları

Kırmızı mercimeğin, bulgur ve pirincin mükemmel uyumuyla hazırlanan Ezogelin Çorbası, soğuk kış günlerinin en büyük kurtarıcısı. İşte lezzet dolu tarifimiz...

Sıcak bir çorba, sofralarda sıcacık anılar yaratır. Ezogelin Çorbası da tam olarak bu anları sunuyor. Enfes ve pratik tarifimizle tanışın...

Ezogelin Çorbası, adıyla ve tadıyla anıların çorbası. Her kaşıkta ailenizi ve sevdiklerinizi mutlu edecek bu tarifi sizler için hazırladık...

Ezogelin Çorbası Tarifi

Malzemeler

1 su bardağından 2 parmak eksik kırmızı mercimek
1 yemek kaşığı pilavlık bulgur
1 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı dolusu salça
2 büyük diş sarımsak
1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Tuz
8 su bardağı sıcak su

Üzerine

1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane

Ezogelin Çorbası Tarifi

Öncelikle soğanımızı yemeklik şekilde doğruyoruz.
Sarımsağımızı da ister doğrayıp ister rendeliyoruz.
Sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Üzerine salçayıda ilave edip bir kaç dakika daha kavuruyoruz.
Mercimek,pirinç ve bulguru ilave edip 8 su bardağı sıcak suyunu ekliyoruz.
Karabiber toz biberini ve damak tadınıza göre tuzunu ilave edip kaynamaya bırakıyoruz.
Bakliyatlar yumuşayınca (benimki ortalama yarım saat sürdü) blender dan geçiriyoruz. (mercimek çorbası gibi pürüzsüz değilde taneli kalacak şekilde geçiriyoruz).
Erittiğimiz tereyağına naneyi de ekleyip kızınca çorbamıza ilave edip bir kaç dakika daha kaynatıyoruz.

Ezogelin Çorbası, Türk mutfağının en sevilen çorbalarından biridir. Hem sağlıklı hem de lezzetli olan bu çorba, kırmızı mercimek, bulgur, pirinç ve baharatların harika uyumuyla sofralarınıza sıcaklık getiriyor. Bu tarifle, geleneksel lezzetleri modern mutfaklarınıza taşıyabilir, sevdiklerinizle birlikte keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Afiyet olsun!