Evde börek yapmanın en lezzetli ve pratik yoluyla tanışın: Kıymalı muska böreği! Bu tarif, sadece lezzetiyle değil, kolaylığıyla da mutfakta geçirdiğiniz zamanı keyfe dönüştürecek. Her lokmada ev yapımı böreğin sıcaklığını ve lezzetini hissedeceksiniz.

Sofralarınıza hem geleneksel hem de yenilikçi bir tat katmaya ne dersiniz? Kıymalı muska böreği ile tanışın ve bu eşsiz lezzeti keşfedin. Adım adım tarifimizle, herkesin yapabileceği bu börek, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak.

Kıymalı muska böreği, sadece adıyla değil lezzetiyle de dikkat çekiyor. Bu tarif, ev yapımı böreklerin en lezzetlilerinden biri olarak sofralarınızı şenlendirecek. Pratik adımları ve garantili sonuçlarıyla, herkesin kolayca uygulayabileceği bu tarifi siz de deneyin.

Kıymalı muska böreği için malzemeler:

4 adet yufka

Sosu için:

1 su bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı nişasta

2 yemek kaşığı sirke

İç harcı için:

Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli

400 gr kıyma

1 adet büyük boy soğan

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tutam maydanoz

Kırmızı toz biber

Karabiber

Tuz

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı

Susam

Çörek otu

Kıymalı muska böreği yapılışı:

Kıymalı muska böreği tarifi için, ilk olarak böreğin iç harcını hazırlayın. 1 adet büyük boy soğanın kabuğunu soyup, ince ince doğrayın. Doğradığınız bu soğanları bir tencere içine koyun. Üzerine 3-4 yemek kaşığı kadar zeytinyağı döküp, yumuşayana kadar devamlı karıştırarak, kavurun. Kavrulan soğanların üzerine 400 gr kıyma koyun. Kıymanın rengi değişip, hafifçe suyunu çekene kadar devamlı karıştırarak, kavurun. Ardından kavrulan kıymanın üzerine damak tadınıza göre tuz, kırmızı toz biber, karabiber ve 1 tutam ince ince doğranmış maydanoz ekleyip, karıştırın. Sonrasında ocak üzerinden alıp, ılımaya bırakın.

Böreğin sosu için; ilk olarak 1 yemek kaşığı tereyağını küçük bir tava içinde eritin. Ardından bir kase içine 1 su bardağı sıvı yağ ve erittiğiniz tereyağını koyun. Sonrasında 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta ve 2 yemek kaşığı sirke ilave edin. Tüm malzemeleri çırpıcı yardımı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice karıştırın.

Diğer yanda yufkalardan birini tezgah üzerine serin. Üzerine iç sostan döküp, fırça ile her yerine gelecek şekilde yayın. Sonrasında yufkayı ikiye katlayın. Katladığınız kısmın üzerine de sostan sürün. Yufkayı 3-4 parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. Her bir yufka şeridinin uç kısmına hazırladığınız kıymalı harçtan koyun. Ardından diğer yufkanın uç kısmını harcın üzerine üçgen olacak şekilde kapatın. Sonrasında sola ve sağa doğru düzgün üçgenler olacak şekilde katlayın. Kalan yufka şeritlerini ve diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.

Hazırladığınız kıymalı muska böreklerini yağlı kağıt serili fırın tepsisi içine güzelce dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu ve susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin. Üzerleri iyice kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin.

Yufkadan kıymalı muska böreği piştikten sonra fırından çıkartıp, sıcak olarak servis edip afiyetle tüketebilirsiniz.

Kıymalı muska böreği tarifiyle, mutfakta geçirdiğiniz zaman artık daha keyifli ve lezzetli! Bu eşsiz tarif, hem pratikliği hem de unutulmaz tadıyla ailenizi ve dostlarınızı mutlu edecek. Şimdi sıra sizde; bu adımları takip ederek, mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun. Kıymalı muska böreği, hem geleneksel lezzetleri arayanlar için hem de yeni tatlar denemek isteyenler için mükemmel bir seçim. Mutfakta yaratıcılığınızı konuşturun ve bu lezzetli böreği sofralarınıza taşıyın. Afiyet olsun!