Tantuni ustalarına meydan okuyan bir tarif ile karşınızdayız. Ustaların bile kıskanacağı, sokak lezzeti tantuniyi evde yapmanın tarifi...

EVDE TANTUNİ NASIL YAPILIR?
MALZEMELER

500 gram tavuk göğsü

Yarım demek maydanoz

Bir baş soğan 

Bir çay kaşığı sumak

Yarım limon

Bir adet domates

2 yemek kaşığı susam yağı 

Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor

1 yemek kaşığı soya sosu 

Bir çay kaşığı bal

Yarım yemek kaşığı acılı salça 

Karabiber, tuz, kimyon 

YAPILIŞI 

Tavuk göğsünü ince ince kıyın. 

Ardından derin bir tavaya susam yağını boşaltıp ince kestiğiniz tavukları koyun karıştırın. 

Üzerine soya sosunu koyup Ocağın altını kısın. 

Yarım çay bardağı su ilave edip sırayla bal soya sosu salça ve baharatları da koyun. 

20 dakika altı kısık şekilde karıştırın. 

Bir tabakta Soğanları ince ince doğrayın. Üzerine sumak tuz dökün.

Maydanozları doğrayıp ilave edin. 

Başka bir tabakta ise domatesleri küp küp kesin. 

Ocağın altını açıp tantuniye limon sıkın. 

Ardından ince ekmeği tantuniye batırın. 

Tavadan bir kaşık tavuk karışımı alıp ekmeğe dizin. 

Yanında soğan ve domates koyup sarın. Üzerine de limon sıkmayı unutmayın. 

Afiyet olsun...