Tantuni ustalarına meydan okuyan bir tarif ile karşınızdayız. Ustaların bile kıskanacağı, sokak lezzeti tantuniyi evde yapmanın tarifi...
EVDE TANTUNİ NASIL YAPILIR?
MALZEMELER
500 gram tavuk göğsü
Yarım demek maydanoz
Bir baş soğan
Bir çay kaşığı sumak
Yarım limon
Bir adet domates
2 yemek kaşığı susam yağı
1 yemek kaşığı soya sosu
Bir çay kaşığı bal
Yarım yemek kaşığı acılı salça
Karabiber, tuz, kimyon
YAPILIŞI
Tavuk göğsünü ince ince kıyın.
Ardından derin bir tavaya susam yağını boşaltıp ince kestiğiniz tavukları koyun karıştırın.
Üzerine soya sosunu koyup Ocağın altını kısın.
Yarım çay bardağı su ilave edip sırayla bal soya sosu salça ve baharatları da koyun.
20 dakika altı kısık şekilde karıştırın.
Bir tabakta Soğanları ince ince doğrayın. Üzerine sumak tuz dökün.
Maydanozları doğrayıp ilave edin.
Başka bir tabakta ise domatesleri küp küp kesin.
Ocağın altını açıp tantuniye limon sıkın.
Ardından ince ekmeği tantuniye batırın.
Tavadan bir kaşık tavuk karışımı alıp ekmeğe dizin.
Yanında soğan ve domates koyup sarın. Üzerine de limon sıkmayı unutmayın.
Afiyet olsun...