Akışkan çikolatalı sufle, her çikolata severin hayalidir. Bu enfes tatlıyı evde yapmak sandığınızdan çok daha kolay. İşte size adım adım sufle yapımının püf noktalarını içeren bir tarif. Bu tarifi deneyerek, herkesi etkileyecek lezzetler yaratabilirsiniz.

Evde hızlı ve lezzetli bir tatlı yapmak istiyorsanız, sufle mükemmel bir seçim olabilir. Az malzemeyle ve kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu tarif, çikolatanın büyülü dünyasına sizi davet ediyor. İşte ev yapımı sufle tarifi ve yapılışının tüm detayları.

Çikolatalı sufle, özel günlerde veya tatlı krizlerinde kurtarıcınız olabilir. Bu lezzetli ve şık tatlıyı evde yapmak için ihtiyacınız olan her şey burada. İşte adım adım çikolatalı sufle yapımı ve püf noktaları.

Sufle Malzemeleri

125 gram bitter çikolata
125 mililitre (1 çay bardağı) süt
3 adet sarıları ve beyazları ayrılmış yumurta
1,5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
¼ çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker

Pişirme kaplarını yağlamak için malzemeler:

1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tereyağı

Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor

Servis için:

1 yemek kaşığı pudra şekeri

Sufle Nasıl Yapılır?

Sufle yapımı için öncelikle sos tenceremizi alalım. İçerisine 125 mililitre yani 1 çay bardağı kadar sütü koyalım. Ocağın altını açarak süt kaynama noktasına ulaşana kadar kaynatalım.
Tencere içerisine 125 gram bitter çikolatayı ilave edelim. Ardından çikolatanın erimesini sağlayalım ve çikolata eridikten sonra ocaktan alalım.
Ayrı bir sos tenceresi alalım ve içerisine 2 yemek kaşığı tereyağını ekleyelim.
Tereyağını eritelim.
Eriyen tereyağı üzerine 1,5 yemek kaşığı unu ilave edelim. Unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
Kavrulan unun kokusu çıktığında hazırladığımız çikolatalı süt karışımının üzerine kavrulan unu ilave edelim ve ocağın altını açalım.
Ardından 2 yemek kaşığı şekeri ekleyelim.
Sürekli olarak karıştıralım.
3 adet yumurtayı beyazından ayıralım ve yumurta sarılarını tencereye ekleyelim.
2-3 dakika karıştıralım. Ardından soğumasını sağlamak için ocaktan alalım.
Derin bir karıştırma kabı veya kâse alalım ve 3 yumurtanın beyazını içerisine aktaralım.
Üzerine bir çimdik tuz ilave edelim.
Kâseyi ters çevirdiğinizde akma yapmayacak kadar kıvam alana kadar güzelce mikser yardımı ile çırpalım. Yumurta beyazlarının köpük köpük olması gerekir.
Hazırladığımız çikolata karışımının artık soğumuş olması gerekir. Çikolata karışımını alalım ve üzerine çırptığımız yumurta beyazını ekleyelim.
Spatula yardımı ile karışımı içten dışa doğru karıştıralım.
Sufle kaplarımızı tereyağı ile güzelce yağlayalım. Ardından üzerine kakao serpelim.
Yağ ve kakao sürülmüş sufle kapları içerisine bir parmak boşluk kalacak şekilde sufle harcını dökelim.
Tüm harcı sufle kaplarına bölüştürelim.
Fırınımızı önceden 200 dereceye getirelim ve fırını ısıtalım.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırına suflelerimizi koyalım.
10 dakika fırın kapağını açmadan suflelerimizi pişirelim.
Eğer daha akışkan bir kıvam seviyorsanız 7-8 dakika pişirebilirsiniz.
Sufleler piştikten sonra fırından çıkaralım ve üzerine pudra şekerini serpelim.
Pudra şekerini çay süzgeç yardımıyla serpebilirsiniz.
Ayrıca suflenizi servis ederken sade dondurma kullanabilirsiniz.
Dondurmanızı dilerseniz suflenizin üzerine dilerseniz de servis tabağının kenarına koyarak servis edebilirsiniz.
Sufleleriniz hazır.

Akışkan çikolatalı sufle, hem göze hem de damağa hitap eden bir tatlı. Bu tarifle, evinizde kolayca sufle yapabilir ve sevdiklerinize muhteşem bir lezzet sunabilirsiniz. Sufle yaparken yumurta beyazlarını iyi çırpmak ve spatula ile karıştırmak gibi püf noktalarını unutmayın. Bu tarif sayesinde, akışkan ve yoğun çikolatalı bir sufle elde edeceksiniz. Şimdi mutfakta iş başına! Afiyet olsun!