Türkiye'nin en köklü ve önemli spor organizasyonlarından biri olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri, bu yıl da Sungurlu'nun yiğit pehlivanlarını ağırlayacak. Ünal Karaman ve Eren Kalkan, ilçelerinin gururu olarak Kırkpınar'da başarı için mücadele edecekler. Mutlu Karslı'nın desteğiyle, her iki sporcu da büyük bir heyecan ve azimle hazırlıklarını sürdürmekte.

Ankara’da Oto Tamirciliği Yapan Sungurlulu Yılmaz Çaylan Hayatını Kaybetti Ankara’da Oto Tamirciliği Yapan Sungurlulu Yılmaz Çaylan Hayatını Kaybetti

Katıldıkları güreş müsabakalarında ilçemizi başarıyla temsil eden Karaman ve Kalkan, Kırkpınar Yağlı Güreşleri için oldukça iddialı hazırlandı. 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri 5-6-7 Temmuz tarihlerinde Edirne'de yapılacak. Dünyanın en uzun soluklu spor organizasyonları arasında yer alan Kırkpınar Güreşleri Sarayiçi Er Meydanında düzenlenecek. Başarılı güreşçilerimiz Ünal Karaman başpehlivanlık için, Eren Kalkan ise küçük orta boyda mücadele edecek. Her zaman destek vererek Ünal Karaman’ın yanında olmaya devam eden Mutlu Karslı, Sungurlu halkını Ünal Karaman ve Eren Kalkan’a destek olmaya davet etti. Karslı, “Ünal Karaman’a desteğimiz tam. İlçemizin adını her zaman başarıyla duyuran pehlivanımız inşallah Kırkpınar’da istediğimiz sonuçları alacak. Kırkpınar’da Ünal Karaman’da güreşlere katılacak ve başpehlivanlık için yarışacak. Aynı zamanda yine memleketimizin evladı Eren Kalkan’da Kırkpınar’da küçük orta boyda mücadele edecek. Kendisini de desteğimiz tamdır. Sungurlumuzu temsil edecek 2 yiğidimizi de başarılar diliyorum” dedi.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, Türkiye'nin en uzun soluklu ve köklü spor etkinliklerinden biri olarak, bu yıl da Edirne'de gerçekleştirilecek. Sungurlu'dan gelen pehlivanlar Ünal Karaman ve Eren Kalkan, Mutlu Karslı'nın ve tüm Sungurlu halkının desteğiyle, güreş arenasında başarılarını sürdürmeye hazırlanıyorlar. Bu büyük ve anlamlı organizasyonda Çorum Sungurlu'nun adını en iyi şekilde temsil etmeye çalışacak olan Karaman ve Kalkan, spora ve geleneksel kültürümüze olan bağlılıklarıyla herkes için ilham kaynağı olacaklar. Kırkpınar'da mücadele edecek her iki pehlivanımıza başarılar dileriz.