Eğer mutfakta geçirdiğiniz zamanı keyifli hale getirecek yeni bir tarif keşfetmek istiyorsanız, soslu pratik börek tam size göre. Bu kolay tarifle çay saatleriniz daha da özel hale gelecek.
Börek yapmak hiç bu kadar kolay ve lezzetli olmamıştı! Adım adım soslu pratik böreğimizi keşfedin ve çay saatlerinizin vazgeçilmezi yapın. İşte tüm detaylarıyla mükemmel tarifimiz...
Çay saatleriniz için yeni, lezzetli ve pratik bir börek tarifi arayışındaysanız, doğru yerdesiniz. Soslu pratik börek, hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli bir seçenek sunuyor.
Soslu Börek tarifi
MALZEMELER
4 tane yufka
1 tane yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığının ucuyla kabartma tozu
1 çay kaşığının ucuyla tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tane sade maden suyu
Arası için;
Haşlanmış patates
Beyaz peynir
Maydanoz
Tuz
Pul biber
TARİF
Böreğin iç harcı için patatesleri haşlayıp soyun. Sıcakken ezecek ya da çatalla ezin. Patatesleri bir kap içine alıp üzerine diğer iç harç malzemelerini ekleyin. İç harcı karıştırıp kenarda bekletin.
Böreğin sosu için geniş ve derin bir kase içine sos malzemelerinin hepsini alın. Malzemeler homojen kıvam alana kadar çırpın. Sos da hazır olunca böreği yapmaya başlayın.
Börek için yufkaları eşit 4 üçgen şeklinde kesin. Üçgen parçalardan birinin üzerine her yerine gelecek şekilde sos sürün. Geniş kısmına iç harçtan koyup çok sıkı olmayacak şekilde rulo olarak sarın.
Sardığınız ruloyu kendi etrafında döndürüp gül şekli verin. Bu şekilde börekleri hazırlayıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin. Kalan sosu böreklerin üzerine sürün.
İsteğe göre susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat süre ile pişirin. Börekler pişince ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyip sonrasında servisini yapabilirsiniz.
Soslu pratik börek tarifiyle, çay saatleriniz artık daha lezzetli ve özel. Bu kolay tarifle, mutfakta geçirdiğiniz zamanı keyifli hale getirin ve sevdiklerinize enfes lezzetler sunun.