Gaziantep’in meşhur şillik tatlısını evde yapmaya ne dersiniz? Bu tatlı hem kolay hem de çok lezzetli. Sadece birkaç malzemeyle şillik tatlısının püf noktalarını öğrenin.
 

ŞILLIK TATLISI NASIL YAPILIR?

Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır? Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır?

GEREKLİ MALZEMELER

HAMUR İÇİN
2 su bardağı un
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz

ŞERBET İÇİN
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 dilim limon

KIZARTMA İÇİN
Sıvı yağ

YAPILIŞI
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bir tencereye su ve şekeri ekleyin. Şeker eriyene kadar karıştırın. Şeker eridikten sonra limon dilimini ekleyin ve şerbeti kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra 10 dakika kadar daha kaynatın, ardından ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Hamur için unu geniş bir kaseye alın. Ortasını havuz gibi açın.

İçine sıvı yağ, yoğurt, süt, şeker ve tuzu ekleyin. Hamuru yoğurarak güzelce karıştırın. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ilave edebilirsiniz.

Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın ve her bir parçayı ince bir şekilde açın. Hamuru açarken un serpmeniz gerekebilir.

Açtığınız hamurları istediğiniz şekilde kesin. Genellikle rulo şeklinde veya üçgen şeklinde kesilir.

Tencerede sıvı yağını kızdırın. Hamur parçalarını kızgın yağda altın rengi alana kadar kızartın. Fazla yağını süzmek için bir kağıt havlu üzerine alabilirsiniz.

Kızarttığınız hamurları sıcak şerbete atın. Şerbeti emmeleri için bir süre bekletin.

Şıllık tatlılarını servis tabağına alın. Üzerine isteğe bağlı olarak dövülmüş ceviz veya Antep fıstığı serpebilirsiniz.