Eğer farklı ve lezzetli bir kurabiye denemek istiyorsanız, ıslak browni kurabiye tarifi tam size göre. Hem hızlıca hazırlanıyor hem de ağızda eriyen bir tat bırakıyor.

Islak browni kurabiye, kakaolu tatlı severler için vazgeçilmez bir lezzet sunuyor. Gelen misafirlerinize farklı ve hızlı hazırlayabileceğiniz bu özel tarifi keşfedin.

Islak browni kurabiye, hem lezzeti hem de sunumuyla sizi ve misafirlerinizi etkileyecek. Bu eşsiz tarifi deneyerek tatlı saatlerinizi daha da özel kılabilirsiniz.

MALZEMELER

Hamuru için:

125 gram tereyağı (8,5 yemek kaşığı)

1 adet yumurta (büyük boy)

1 çay bardağı sıvı yağ

Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır? Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır?

3 su bardağı un

1 çay bardağı pudra şekeri

4 yemek kaşığı kakao

1 paket vanilin

1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

1 su bardağı su

1 su bardağı toz şeker

2 damla taze sıkılmış limon suyu

TARİF

Hafif ıslak bir kıvam alacak kurabiyelerin şerbeti için; derin bir tencereye aldığınız su ve toz şekeri kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayıp koyu bir kıvam alan şerbete, taze sıkılmış limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Ilınması için oda sıcaklığında bekletin. Kurabiye hamuru için; tereyağı, yumurta ve sıvı yağı karıştırma kabına alın.

Un, pudra şekeri, kakao, vanilin ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayacak bir kıvama gelene dek yoğurun.

Hazırladığınız kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 10-12 dakika üzerleri hafif çatlayana kadar pişirin.

Fırından çıkardığınız kurabiyeleri, oda sıcaklığında soğumuş olan şerbete batırın. Kurabiyeler şerbeti iyice çekene dek bekletin.

AFİYET OLSUN!