Ev yapımı tatlıların en sevilenlerinden biri olan Kavala Kurabiyesi, artık herkesin yapabileceği bir tarife sahip. İşte adım adım bu geleneksel lezzeti evinizde yaratmanın yolu.

Kavala Kurabiyesi yapmanın tüm inceliklerini öğrenmeye hazır mısınız? İşte size evde kolayca yapabileceğiniz, ağızda dağılan bu enfes kurabiye tarifi.

Orijinal Kavala Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler

250 gram tereyağı (yumuşamış)
1,5 su bardağı çiğ badem
1,5 su bardağı un (kavurmak için)
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
Yarım su bardağından biraz daha fazla sıvı yağ
3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli

Bulamak için

Bolca pudra şekeri

Orijinal Kavala Kurabiyesi Tarifi

Bademler bıçakla ince ince kıyılıp tavada 2 dakika sotelenip, 1,5 su bardağı un bademlerin üzerine eklenip, kısık ateşte unun kokusu çıkıp, rengi dönünceye kadar sürekli karıştırılarak kavrulup ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
Hamuru için; yumuşamış tereyağı, sıvı yağ ve pudra şekeri yoğurma kabına alınarak iyice karıştırılıp yumurta eklenip tekrar karıştırılır.
Kavurup soğuttuğumuz bademli un karışımını yoğurma kabına döküp vanilya ve kabartma tozu eklenip karıştırılır.
Son olarak kontrollü un eklenerek hamur yoğurularak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
Hamurdan bir beze kopartıp tezgaha alınıp silindir şekli verilerek çok ince olmayacak şekilde üzeri hafif bastırılarak kenarları düzleştirilip çay bardağıyla ay şekli çıkartılır.
Tüm hamur aynı şekilde hazırlanıp hamurdan ay şekli çıkartılıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir. 180 derece fırında kontrollü pişirilir.
Soğuyunca bolca pudra şekerine bulanır.

Bu detaylı ve kolay Kavala Kurabiyesi tarifi ile artık siz de mutfakta lezzetli tatlılar yaratabilirsiniz. Bademli ve yumuşak dokusuyla sevdiklerinizi şımartın. Deneyen herkesin beğenisini kazanacak bu tarifle, ev yapımı tatlıların keyfini çıkarın. Şimdiden afiyet olsun!