Yemek

Tam kıvamında birebir ölçülü İrmik Helvası tarifi

Birebir ölçülü, adeta bir sanat eseri olan irmik helvası tarifi ile tanışın! Her bir malzemenin sırlı dünyasına dalın ve evinizde unutulmaz tatlı anlar yaratın.

Abone Ol

Birebir ölçülü irmik helvası tarifi ile hem pratik hem de lezzetli bir tatlı yapmaya ne dersiniz? Bu tarifle irmiği kusursuz bir şekilde kavurup enfes bir helva elde edebilirsiniz.

Bu tarifi deneyenler bayılıyor! Birebir ölçülü irmik helvası tarifi ile evinizde pastane kalitesinde bir tatlı yapabilirsiniz. Bu tarifle irmiği krem renginden sütlü kahve rengine dönüştürerek harika bir aroma yakalayabilirsiniz.
 

Birebir Ölçülü İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

2 dolu dolu yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı irmik
1,5 su bardağı şeker (Çok şekerli sevmeyenler 1’e kadar indirebilirsiniz. )
2 su bardağı su

Birebir Ölçülü İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

Tereyağını tavada eritip irmiği üzerine döküyorum ve orta büyüklükteki ocakta, orta ateşte yaklaşık 3 dakika sürekli karıştırarak kavuruyorum.
3 dakika sonunda ocağın altını kısıp 3 dakika da kısık ateşte iyice kavuruyorum.
Bu arada irmiğin rengi bayağı dönmüş oluyor, kremken açık sütlü kahve rengine dönüşüyor ayrıntılı yazmak gerekirse.
Toplam 6 dakikalık bu sürenin sonunda şekeri ekliyorum ve 4 dakika da şekerle kavuruyorum.
Başta da dediğim gibi şekeri belli bir tarif o yüzden 1 bardağa kadar şekeri azaltabilirsiniz.
Ayrıca bu etapta çok çabuk kararacağı için hızlı davranmak ve irmiği yakmamak gerekiyor.
Bu tarifin bir özelliği de rengin biraz koyu olması, bana böyle çok kavrulmuş hali daha lezzetli geldiği için hep böyle kavuruyorum, siz sevmiyorsanız daha açık renkli bırakabilirsiniz.
Toplamda 10 dakikalık kavurmanın sonunda altını kısıktan normale getirip suyu ekliyorum (bu arada sıçrayabilir, dikkatli olun. )
Su hemen kaynıyor zaten, kısığa tekrar getirip birkaç kez karıştırdıktan sonra (yaklaşık 1 dakika sürüyor) birazcık akışkan ve sulu bırakıp altını kapatıyor ve dinlenmeye bırakıyorum. Afiyet olsun.

Not: Kavurma süreleri kullandığınız ocağa ve irmiğin kalınlığına göre değişebilir.

Not: Mümkünse iri taneli irmik alın. Daha lezzetli oluyor. 

Su ve şekeri ayrıca şerbet gibi pişirip irmiği kavurunca eklemek istiyorsanız şerbetin sıcak olmamasına dikkat edin çünkü hamurumsu bir tad olabilir ikisi de sıcak olursa. 

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }