Üsküp’ten gelen tatlı miraslarından biri olan kaymaçina, hafif ve sütlü lezzetiyle herkesin beğenisini kazanıyor. Kıvamını tam tutturduğunuzda adeta bir lezzet şölenine dönüşen bu tatlı, evde kolayca hazırlanabilir. Üzerine dövülmüş ceviz serpiştirerek servis ettiğinizde ise tadına doyum olmuyor. İşte, tam kıvamında Üsküp usulü kaymaçina tarifi!

Tatlı severler için Üsküp’ten gelen bir lezzet harikası: Kaymaçina! Bu geleneksel tatlı, sütlü yapısıyla hafif bir tat sunarken, üzerine serpiştirilen cevizle tam bir lezzet patlamasına dönüşüyor. Tam kıvamında kaymaçina nasıl yapılır diyorsanız, işte tarifin tüm detayları ve püf noktaları!

Lezzet dolu bir Balkan tatlısı olan kaymaçina, Üsküp usulü yapılışıyla sofralarınıza misafir oluyor. Yumuşak kıvamı ve hafif lezzetiyle dikkat çeken bu tatlıyı, evde kolayca hazırlayabilirsiniz. Üzerine dövülmüş ceviz serperek tatlandırdığınızda ise tam bir ziyafete dönüşen kaymaçina tarifiyle karşınızdayız!

MALZEMELER

MasterChef Ciğer Kavurma MasterChef Ciğer Kavurma

4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
4 su bardağı süt
Üzeri İçin:
1 su bardağı dövülmüş ceviz

TARİF

Fırını 160 dereceye ayarlayın. Yumurta ve şekeri yaklaşık 5 dakika çırparak kabartın.
Oda sıcaklığındaki sütü yumurtalı karışıma yavaş yavaş ilave edin. Dikkatlice karıştırarak harcı homojen bir kıvama getirin.
Harcı fırın kabına dökün ve 1 parmak boşluk bırakmaya özen gösterin. Kabı fırın tepsisine yerleştirin ve fırın tepsisine kabın yarısına gelecek şekilde su doldurun.
Yaklaşık 50 dakika pişirin ve pişen kaymaçinayı oda sıcaklığında soğutun.
Soğuyan tatlıları buzdolabında 8 saat dinlendirip üzerine dövülmüş ceviz serpiştirin. Ardından dilimleyerek servis edin.

Üsküp usulü kaymaçina tarifi ile evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu lezzetli tatlı, hem hafifliği hem de kıvamıyla beğeninizi kazanacak. Üzerine dövülmüş ceviz serperek servis ettiğinizde tatlınız, adeta bir lezzet şölenine dönüşecek. Balkanların bu nefis tatlısını evinizde denemek için tarifi mutlaka deneyin. Afiyet olsun!