A Milli Takımımızın Galler ile oynadığı karşılaşmada Barış Alper Yılmaz’ın penaltı beklediği pozisyon büyük tartışmalara neden oldu. 29. dakikada ceza sahasında yere düşen Barış Alper, penaltı beklentisiyle hakeme itiraz etti. Ancak hakem Rohit Saggi, oyunu devam ettirdi. Pozisyon sonrası yaşanan gerginlik ve VAR incelemesi izleyenleri şaşırttı.

Ülkenin siber güvenlik kalkanı USOM Ülkenin siber güvenlik kalkanı USOM

Galler - Türkiye Maçında Tartışmalı Penaltı Kararı!
A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar Ligi B Ligi'nin ilk haftasında Galler ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın 29. dakikasında Barış Alper Yılmaz’ın penaltı beklediği pozisyonda hakem Rohit Saggi’nin verdiği devam kararı büyük tartışma yarattı.

Barış Alper Yılmaz Penaltı Bekledi, Oyun Devam Etti
Maçın 29. dakikasında Arda Güler'in kullandığı serbest vuruş sonrası Galler savunması topu uzaklaştırmaya çalıştı. Top, arka direkte Barış Alper Yılmaz’da kaldı. Joe Rodon ile girdiği ikili mücadelede yerde kalan Barış Alper, pozisyonda penaltı bekledi ancak hakem Rohit Saggi oyunu devam ettirdi. Barış Alper Yılmaz, yerde olduğu sırada Joe Rodon’un centilmenlik dışı bir hareketle formasından çekerek kendisini kaldırmaya çalışması üzerine sinirlendi ve rakibini itti. Bu gerginlik sahada tansiyonu yükseltti.

Pozisyon VAR’da İncelendi, Penaltı Çıkmadı
VAR hakemleri, bu pozisyonu inceledi ancak hakem Saggi'ye izleme tavsiyesi verilmedi. Bu sırada Abdülkerim Bardakcı, hakeme pozisyonu anlatmaya çalışırken Barış Alper Yılmaz’a itirazlarından dolayı sarı kart gösterildi. Aynı zamanda, yedek kulübesinden yapılan itirazlar sonucu bir isme de sarı kart verildi.

Galli Taraftarlardan Barış Alper Yılmaz’a Tepki
Galler taraftarları, Barış Alper Yılmaz’a maç boyunca büyük tepki gösterdi. Yıldız futbolcu, topu her aldığında tribünlerden yoğun bir şekilde yuhalandı. Gergin geçen karşılaşmanın 62. dakikasında Barış Alper, Neco Williams’a yaptığı faul sonrası ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.