İftara ne tatlı yapsam diye düşünenlere lezzetli bir öneri: Kıbrıs tatlısı! Şerbetli ve kremalı bu harika tat, iftar sonrası tatlı ihtiyacınızı fazlasıyla karşılayacak.

İftar sofralarınızı şenlendirecek, damakları tatlandıracak bir lezzet arayışındaysanız, Kıbrıs tatlısı yapmanın tam zamanı! Bu kolay ve lezzetli tarif, tüm aileyi mutlu edecek.

Ramazan akşamlarını tatlandırmak için mükemmel bir seçim olan Kıbrıs tatlısı, hem şerbetli hem de kremalı yapısıyla ağızda muhteşem bir tat bırakıyor. Bu lezzetli tarifi denemeye hazır olun!

MALZEMELER

3 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu

Kreması İçin

1 litre süt
1 su bardağı nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti

Şerbeti İçin;

2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya

TARİF

Öncelikle şerbeti için bir tencereye suyu ve şekeri dökün. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, 15 dakika daha kaynatın.
Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip, soğuması için bekletin.
Keki için, yumurtaları ve şekeri iyice çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyip, karıştırın.
Yağlanmış bir tepsiye veya borcama dökün.
160 derece fırında, 30 dakika pişirin.
Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün ve soğuması için bekletin.
Kreması için, krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve blenderla 5 dakika çırpın.
Soğumuş şerbetli kekin üzerine, bu kremsi muhallebiyi dökün.
Kıbrıs tatlısının üzerine bolca Hindistan cevizi serpin ve buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın.

Kıbrıs tatlısı, iftar sofralarınıza lezzet katmak ve tatlı ihtiyacınızı en güzel şekilde karşılamak için mükemmel bir seçenektir. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu tatlı, şerbeti ve kremasıyla iftar sonrası tatlı krizlerinize son verecek. Deneyin ve lezzetli anların keyfini çıkarın. Afiyet olsun!