Her yaştan insanın gönlünü fetheden, bol çikolatalı bir tatlı hayal edin. Evet, doğru tahmin! Bugün evde kolayca yapabileceğiniz supangle tarifimiz var. Hem lezzetli hem de pratik!

Fransız mutfağının vazgeçilmez tatlısı supangle, şimdi mutfaklarımızın yıldızı olmaya hazır. Bu eşsiz tarif, tatlı krizlerinize son verecek ve herkesi mutlu edecek!

Çikolatanın en lezzetli haliyle tanışmaya hazır mısınız? Supangle, her lokmada sizi başka dünyalara götürecek. İşte adım adım kolay supangle tarifimiz!

MasterChef İstavrit Tava tarifi: En lezzetli balık nasıl yapılır? MasterChef İstavrit Tava tarifi: En lezzetli balık nasıl yapılır?

MALZEMELER

1 litre süt
3 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
1/2 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı kakao
70 gram bitter çikolata
3 tatlı kaşığı tereyağı
2 dilim kakaolu kek
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi tozu (üzeri için)
1 tatlı kaşığı file Antep fıstığı (üzeri için)

TARİF

Derin bir tencereye süt, şeker, yumurta sarısı ve elenmiş un, nişasta, kakao karışımını koyup pürüzsüz olana kadar karıştırın. Tencereyi ocağa alın ve koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
Pişen kremayı ocaktan alın içine sürülebilir çikolata kreması ve bitter çikolatayı ekleyip mikserle çırpmaya başlayın. Çırpma esnasında azar azar soğuk tereyağını ekleyin ve bu işleme krema ılıyana kadar yaklaşık on dakika devam edin.
Sunum kaplarının tabanına kek parçaları koyun ve üstlerini supangleyle doldurun. Tatlıları dilediğiniz gibi süsleyin ve buzdolabında en az bir saat dinlendirip servis edin.

İşte karşınızda, adım adım kolayca hazırlayabileceğiniz, bol çikolatalı supangle tarifi! Bu tarifi denedikten sonra, tatlı krizleriniz için yeni bir favoriniz olacak. Üstelik süsleme önerileriyle supangle'nizi daha da özel kılabilirsiniz. Deneyin, tadın ve bu eşsiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Mutlu ve tatlı günler dileriz!