Uluabat Gölü kıyısında, göl manzaralı yuvasına 14 yıldır aralıksız olarak gelen Yaren leyleğin dönüşü mahallede büyük mutluluk yarattı. Yaren’in gelmesiyle birlikte Eskikaraağaç sakinleri ve tüm Türkiye rahat bir nefes aldı.

2024 TÜİK verilerine göre Türkiye’de yaşlı kadın nüfusu erkekleri geçti 2024 TÜİK verilerine göre Türkiye’de yaşlı kadın nüfusu erkekleri geçti

Geleneksel Poz Objektiflere Yansıdı

Yaren leyleğin her yıl olduğu gibi balıkçı Adem Yılmaz’ın kayığına konması ve ikilinin yıllardır sürdürdüğü samimi dostluğu yansıtan anlar, doğa ve yaban hayatı fotoğrafçısı Alper Tüydeş tarafından ölümsüzleştirildi. Yılmaz’ın kayığında gerçekleşen bu geleneksel buluşma, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Adem Amca Günlerce Endişeyle Yaren’i Bekledi

Yaren'in yuvasına dönmesini büyük bir heyecan ve endişeyle bekleyen Adem Yılmaz, duygularını şu sözlerle dile getirdi: "Eşi Naz günler önce geldi, ancak Yaren gecikti. Onun başına bir şey gelmesinden korkarak endişeli günler yaşadım. Neyse ki Yaren sağ salim yuvasına döndü. Onun gelmesiyle içim rahatladı. Ağustos ayına kadar birlikte olacağız. Sabah geldiğinde onun için hazırladığım balıkları yedi. Çok mutluyum."

Yaren ve Eşi Naz 24 Saat Canlı İzlenebiliyor

Yaren leyleğin ve eşi Naz’ın yuvalarındaki günlük yaşamları, kurulan canlı yayın kameraları sayesinde yarenleylek.com adresi üzerinden anlık olarak izlenebiliyor. Bu sayede doğa tutkunları ve hayvanseverler, bu eşsiz dostluğun günlük hayatına tanıklık edebiliyor.

Eskikaraağaç Mahallesi’nin Sembolü Oldular

Yaren leylek ve Adem Amca’nın dostluğu, Eskikaraağaç Mahallesi’ni Türkiye’nin dört bir yanında tanınan ve ziyaretçi akınına uğrayan bir merkez haline getirdi. Mahalle sakinleri, bu eşsiz hikayeyi koruyup gelecek nesillere aktarmak istediklerini ifade ediyor.